Nieuws Mechelen Mechelse jeugdherberg stopt ermee

Mechelse jeugdherberg stopt ermee

Mechelse jeugdherberg stopt ermee

MECHELEN – De Mechelse jeugdherberg De Zandpoort zal wellicht in het najaar al de deuren sluiten. Mogelijk zal de Thomas More Hogeschool de gebouwen kopen als uitbreiding van de naastgelegen campus.

De reden voor de sluiting is de ondermaatse bezetting waardoor de jeugdherberg verlieslatend is. De Zandpoort is eigendom van de vzw Vlaamse Jeugdherbergen.
Volgens directeur Paul Biliet wordt er uitgekeken naar een andere, kleinere locatie in Mechelen. Die zou liefst in het centrum van de stad moeten zijn.

De Zandpoort bestaat net twintig jaar. Er is plaats voor 110 personen. In het festivalseizoen was er met de nabijheid van Tomorrowland (Boom) en Brakrock (Duffel) voldoende bezetting, maar in andere periodes van het jaar was dat veel minder. Bovendien drong een renovatie van het gebouw zich op.

Volgens Toerisme Vlaanderen zijn er gesprekken lopende met de Thomas More hogeschool over de verkoop van het gebouw. De Hogeschool start nog dit jaar met een nieuwbouw op de site en zou met de aankoop nog meer ruimte ter beschikking hebben voor de studenten.

Reageer op dit bericht

Reacties

Chris V. 2021-06-09 13:50:13

Het succes van online deelplatformen zoals AirBnB (om het gekendste te noemen) én een gewijzigde mentaliteit bij de jongere generaties heeft ervoor gezorgd dat Jeugdherbergen hopeloos achterhaald zijn. Ze hebben ook nooit echt de moeite genomen om zich te herpositioneren.

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.