huizenjagers

Mechelse makelaars stelen de show in Huizenjagers

Drie vrouwelijke makelaars uit Mechelen spelen in de week van 9 oktober de hoofdrol in het VIER-programma Huizenjagers. Zij gaan op zoek naar vier droomhuizen in de regio Mechelen.

In Huizenjagers krijgen drie vastgoedexperts de opdracht om een droomhuis te zoeken voor vier totaal verschillende opdrachtgevers. De makelaars worden door hun opdrachtgevers beoordeeld, en wie na vier dagen de meeste punten heeft verzameld, is de winnaar van die week.

De drie Mechelse makelaars die de uitdaging in de week van 9 oktober aangaan, zijn Wendy Hendrickx van HFS Immo, Katia Tassaert van Immo ID en Jacinthe Sterkens van M3Makelaars.

Positieve ervaring

Wendy Hendrickx van HFS Immo: “De makers van het programma hebben me spontaan opgebeld. Het was een spannende ervaring en toch wel een hele uitdaging, vooral omdat ze nogal last minute bij mij terechtgekomen zijn. Ik heb ook echt hele toffe concullega’s leren kennen. Het was opmerkelijk: de makelaars waren drie vrouwen van 53, 43 en 33 jaar oud.”

Katia Tassaert van Immo ID: “Ik heb deelgenomen omdat ik absoluut wou laten zien dat een professionele makelaar een grote toegevoegde waarde heeft bij de verkoop van een pand. Zelfs met onze commissie in mindering gebracht, zal de eigenaar netto meer in zijn handen hebben dan wanneer hij zelf verkoopt. Wij starten met een correcte waardebepaling, maken een professioneel dossier, stellen een publiciteitsprogramma op en houden constant het pand in de kijker.”

“Het was een helse job om een pand te zoeken dat mogelijk paste bij de criteria van de deelnemers, zowel qua ligging als qua type pand en dit voor een door hen opgegeven prijs. Bovenop de zware werkdagen voor het kantoor waren de vier opnamedagen loodzwaar, maar de samenwerking met mijn heel leuke collega-makelaars heeft ervoor gezorgd dat het een positieve ervaring was.”

Jacinthe Sterkens van M3Makelaars: “Ik ben samen met drie vennoten op 1 april gestart met M3Makelaars. Voor ons is het een mooie opportuniteit om onze naam wat meer in de picture te brengen. Het was voor mij een zeer fijne ervaring die ik heb mogen delen met 2 leuke vrouwen. Ik ben fier om ze mijn collega’s te noemen.”

De vastgoedexperts moeten onder meer op zoek naar een geschikt pand voor een luxe B&B in het hartje van Mechelen, bij vookeur in een historisch en karaktervol pand met zes ruime slaapkamers.