Nieuws Mechelen Mechelse ondernemers krijgen 2,9 miljoen euro coronasteun

Mechelse ondernemers krijgen 2,9 miljoen euro coronasteun

Burgemeester Alexander Vandersmissen

Mechelse ondernemers krijgen 2,9 miljoen euro coronasteun

MECHELEN – De Vlaamse overheid heeft een tweede coronasteunpakket van 225,4 miljoen euro voor ondernemers uitgekeerd. Van de 957 aanvragen uit Mechelen werden er 906 aanvaard, goed voor 2,92 miljoen euro steungeld voor Mechelse ondernemingen.

De Vlaamse overheid heeft tijdens de zomer van 2020 het Vlaams Beschermingsmechanisme in het leven geroepen voor getroffen ondernemers. Ondernemingen die een omzetdaling van minstens 60 procent kunnen voorleggen tegenover dezelfde periode in 2019 of die verplicht gesloten zijn, kwamen hiervoor in aanmerking.
Dit Vlaams Beschermingsmechanisme volgde op de hinder- en compensatiepremies, die in de eerste golf (maart-juni) werden gegeven. Bij het Vlaams Beschermingsmechanisme wordt er meer in detail gekeken welk omzetverlies ondernemingen lijden. “De voorbije maanden hebben we lokaal al enkele steunmaatregelen voor onze ondernemers en handelaars in stelling gebracht. Maar de echte financiële injecties moeten van overheidswege komen. Ik ben blij dat de Vlaamse overheid ruim 900 steunaanvragen vanuit Mechelen alleen heeft aanvaard”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen.

Vanaf 1 oktober tot en met 31 december 2020 konden ondernemers die in aanmerking kwamen steun aanvragen voor de periode augustus tot 15 november. Ook onze Mechelse ondernemers hebben daar dus gretig gebruik van gemaakt. De meeste premies uit het Vlaams Beschermingsmechanisme gaan naar de provincie Antwerpen.

“De steun uit dit tweede pakket is selectiever dan het zogenaamde ‘helikoptergeld’ uit de eerste golf, maar voor onze ondernemers is deze overheidssteun op maat cruciaal. Dit is geen sinterklaaspolitiek. De steun blijft hard nodig, zeker in de zwaar getroffen sectoren. Voor veel ondernemers is het nog steeds een strijd om te overleven”, weet schepen van economie Greet Geypen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Sint-Katelijne-Waver
Sint-Katelijne-Waver

Maanhoevebad zoekt uitbater

SINT-KATELIJNE-WAVER - Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver is op zoek naar een uitbater voor het Maanhoevebad en de bijhorende cafetaria. Het… Lees meer