Nieuws Mechelen Mechelse serviceclubs zetten ziekenhuishelden in de bloemetjes

Mechelse serviceclubs zetten ziekenhuishelden in de bloemetjes

Mechelse serviceclubs zetten ziekenhuishelden in de bloemetjes

BONHEIDEN/MECHELEN – Op initiatief van Rotarct Mechelen, de jongeren club van Rotary, overstelpten de vier Mechelse Rotary serviceclubs vandaag de ziekenhuizen uit de Mechelse regio met liefst 3.180 horentia’s.

Op die manier wilden de serviceclubs het personeel van de Mechelse ziekenhuizen bedanken voor hun inzet tijdens deze coronacrisis. De actie startte begin april met de online verkoop van hortensia’s. Per verkochte hortensiaplant zou er één geschonken worden aan al het ziekenhuispersoneel van zowel AZ Sint Maarten als het Imeldaziekenhuis.

De vier clubs maakten zich sterk dat, ongeacht het aantal verkochte hortensia’s, ze hoe dan ook 3.180 planten zouden schenken. Koen Roelens, voorzitter van Rotary Club Mechelen Opsinjoor bevestigt dat er uiteindelijk zo’n 1.337 planten online werden verkocht.

Internationale dag van de verpleging
Er werd met de twee ziekenhuizen afgesproken om de planten te leveren en aan te bieden aan het personeel op de Internationale dag van de verpleging op 12 mei, de verjaardag van Florence Nightingale.
Het belangrijkste in het hele verhaal is de appreciatie en dank voor alle mensen die zich dagdagelijks met hart en ziel inzetten voor de zieke medemensen. Volgens Frederik Wyseur, woordvoerder van AZ Sint Maarten appreciëren de medewerkers van AZ Sint-Maarten deze actie. “We willen hiervoor ook de leden van de Rotary-, en Rotaract-clubs bedanken. Het respect dat ze hiermee tonen voor alle mensen die zich inzetten om deze periode door te komen, doet ons deugd. Vandaag is het de nationale dag van de verpleging. Een ideale dag om alle medewerkers in de bloemetjes te zetten.”

Waardering
Bart Pardon, algemeen directeur van het Imeldaziekenhuis, zegt dat de voorbije weken moeilijk waren maar ook hartverwarmend. “De solidariteit die we voelen, ook buiten de grenzen van ons ziekenhuis, is enorm. Het meeleven en de waardering die we van de burgers krijgen zijn een hart onder de riem. Dat we vandaag dankzij Rotaract en Rotary Clubs van Mechelen en Bonheiden al onze medewerkers en artsen letterlijk kunnen opfleuren is schitterend. Een oprechte warme dankjewel voor dit mooie initiatief.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.