Nieuws Mechelen Mechelse stadscinema opent nog dit jaar de deuren

Mechelse stadscinema opent nog dit jaar de deuren

Mechelse stadscinema opent nog dit jaar de deuren

Mechelen – Achter de gevel van de voormalige Stadsfeestzaal in Mechelen verrijst binnenkort de gloednieuwe stadsbioscoop: Cinema Lumière. Als alles volgens plan verloopt zal die in het najaar de deuren openen in de Frederik De Merodestraat.

De stadsbioscoop belooft een culturele ontmoetingsplaats te worden voor de Mechelaar. “De nieuwe stadsbioscoop brengt ook nieuw leven in het hart van onze stad. Het is een aantrekkelijke entourage waarin men kan genieten van goede films in het historische gebouw. Dat is dubbel genieten voor de filmliefhebbers. Een betere nieuwe bestemming voor de stadfeestzaal hadden we ons niet kunnen bedenken. Dit project past helemaal binnen de visie van de stad. We zijn ook zeer tevreden over de aanpak van Lumière en onze samenwerking”, aldus schepen Koen Anciaux van Monumenten.

De Oude Stadsfeestzaal ging tien jaar geleden dicht. Pas in de 2015 groeide het idee om er een stadscinema van te maken naar het voorbeeld in enkele andere steden. Uiteindelijk ging de stad daarvoor in zee met uitbater Lumière. Het gaat om een investering van 4,5 miljoen euro.

Op dit ogenblik is de aannemer Monument-Vanderkerkchove bezig met de restauratie. Die zou in augustus klaar moeten zijn. Er komen drie filmzalen. Een grote zaal met 95 zitplaatsen en twee kleinere met 76 plaatsen. Op de gaanderijen komt er horeca.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Puurs-Sint-Amands
Puurs-Sint-Amands

Interieurglas in een nieuw kleedje

PUURS – Het familiebedrijf Interieurglas uit Puurs werkte de afgelopen maanden aan een complete rebranding. Ondertussen staat er een nieuwe… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.