Roze Mars

Medewerkers PeopleWare stappen ruim 3.600 km voor De Roze Mars

LIER – De medewerkers van de Lierse softwareontwikkelaar PeopleWare zetten de afgelopen maand maar liefst 4.571.265 stappen voor De Roze Mars van Pink Ribbon. Dat is goed voor een afstand van 3.637 kilometer.

Softwareontwikkelaar PeopleWare had een goede reden om zo zijn best te doen voor het goede doel. Zij bouwden de afgelopen maanden het platform van De Roze Mars, een wandelevent opgezet door Pink Ribbon. Vijf medewerkers werkten in totaal 350 dagen aan het platform om het zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Het resultaat mag er dan ook zijn. In oktober namen 9.075 mensen in België deel aan het wandelevent, en samen wandelden ze meer dan 1,2 miljoen kilometer of maar liefst 31,3 keer de wereld rond.

Bij PeopleWare zelf, namen 35 werknemers deel aan De Roze Mars. Recordstapper is David Van Keer. Hij klokte na 31 dagen af op 622.820 stappen, ofwel gemiddeld 20.090 stappen per dag. “Ik vond het best een leuke uitdaging. Natuurlijk ben ik wel eens extra gaan wandelen, maar ik probeer anders ook voldoende te bewegen. Dat dit nu voor het goede doel kan, is natuurlijk mooi meegenomen!”

“We vonden het belangrijk om aan dit project mee te werken omdat we in ons bedrijf ook echt inzetten op de People van PeopleWare. Er is bij de bouw van het platform veel werk in gekropen, maar we krijgen er ook veel voor terug. Onze medewerkers zijn allemaal heel positief over onze deelname”, zegt Werner Valgaeren CEO bij PeopleWare.