Nieuws Mechelen Meer beleving op heringerichte markt

Meer beleving op heringerichte markt

Schepenen Ilse Lenvain en Luc Spiessens openen de heringerichte markt

Meer beleving op heringerichte markt

WILLEBROEK – De markt op woensdag is in Willebroek een traditie. Vanaf nu steekt de markt in een nieuw kleedje. De gemeente wil op die manier een compactere markt met meer beleving creëren. De aangepaste opstelling biedt ook een aantal opportuniteiten op het vlak van mobiliteit.

De gemeente Willebroek tekende een nieuw marktplan uit, waarin de opstelling van de marktkramen tijdens de woensdagmarkt onder de loep werd genomen. Woensdagochtend knipten schepen van Lokale Economie, Ilse Lenvain (N-VA) en schepen van Openbare Werken Luc Spiessens (N-VA) het lintje door. “We zorgen voor een gebalanceerde opstelling van de kramen, om een maximale marktbeleving voor de bezoeker te creëren”, zegt Ilse Lenvain, schepen voor Lokale Economie. “Bij de uitwerking daarvan hielden we ook rekening met veiligheid en mobiliteit. Zo kunnen we de markt kwaliteitsvoller, veiliger én aangenamer organiseren. Het nieuwe plan kwam tot stand na overleg tussen de marktkramers en marktcommissie, de dienst lokale economie, de dienst openbare werken en mobiliteit, politie en brandweer. We hebben getracht om zoveel mogelijk marktkramers tevreden te stellen. Het zal natuurlijk nog even wennen zijn voor sommigen, zeker voor diegenen die nu in een andere straat staan.”

80 kramen

De markt van Willebroek is met meer dan tachtig kramen nog steeds een van de grootste in onze regio. Die kramen staan vanaf nu meer gegroepeerd en centraler in het centrum. Je vindt ze vanaf nu in de August Van Landeghemstraat, Louis De Naeyerplein, Stationsstraat (deel tussen August Van Landeghemstraat en Pastorijstraat) en Kloosterstraat (parking aan de Waag). Het August Van Landeghemplein en de Nieuwstraat behoren vanaf nu niet meer tot het marktterrein en zijn dus toegankelijk voor doorgaand verkeer.

Net als in andere steden daalt het aantal marktkramers. Daar probeert de gemeente Willebroek iets aan te doen door enkele plekken voor te behouden voor pop-up kramen. In 2021 maakten acht verschillende pop-up kramen daar gebruik van. De producten die zo aan de man werden gebracht waren heel divers. Dingen die onze Willebroekenaars verwachten op de markt zoals kleding of groenten en fruit, maar je kon bij de pop-ups ook artisanale kroketten, verse koffiebonen of originele croques vinden. ”Met deze verrassende en vernieuwende producten zorgen de pop-up marktkramen voor extra beleving op onze wekelijkse markt. Het is een manier om meer bezoekers naar de markt te krijgen. Daar profiteren ook onze vaste markthandelaars van”, aldus schepen Ilse Lenvain.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.