van hool Foto: Kristof Vadino

Meer dan de helft ex-medewerkers Van Hool drie maanden later opnieuw aan de slag

Meer dan de helft van de medewerkers van de ter ziele gegane busbouwer Van Hool uit Koningshooikt is drie maanden later opnieuw aan de slag. Dat meldt de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB maandag in een persbericht. Bij dat cijfer zijn ook de enkele honderden mensen gerekend die aan de slag zijn bij GRW en VDL, de bedrijven die delen van Van Hool hebben overgenomen.

Op 8 april viel het doek over busbouwer Van Hool. Daardoor verloren 2.403 mensen hun werk. Exact drie maanden later, op 8 juli, zijn zowat 1.240 ex-werknemers opnieuw aan de slag. Meer dan acht op de tien (82 procent) heeft een contract van onbepaalde duur, de resterende 18 procent werkt via interim.
Bijna de helft van de ex-werknemers die al opnieuw aan de slag zijn, is ouder dan 50 jaar.

Lees ook: GRW neemt meer dan tweehonderd mensen vast in dienst op site van Van Hool

De VDAB meldt voorts dat 1.174 mensen gebruikmaken van de aangeboden outplacement. Het gaat dan bijvoorbeeld om administratieve steun en begeleiding bij de zoektocht naar werk. Honderdveertig mensen kozen ervoor om zich bij of om te scholen.

Lees ook: VDL creëert slechts 250 vaste jobs op Van Hool-site, productie van volledige bussen verdwijnt uit Koningshooikt

Ontslagnemend Vlaams minister van Werk Jo Brouns (CD&V) reageert tevreden. “Deze nieuwe cijfers stemmen mij hoopvol. Dit bewijst dat we ontslag niet als een eindpunt, maar als een doorstart naar nieuwe kansen moeten zien. Ik roep bedrijven op om open te staan voor elk profiel.”

Lees ook: 1.500 bezoekers op jobbeurs voor oud-werknemers Van Hool