Nieuws Mechelen Mentorprise en VDAB Mechelen zetten in op toekomst

Mentorprise en VDAB Mechelen zetten in op toekomst

Mentorprise en VDAB Mechelen zetten in op toekomst

vdabVan jongeren die vandaag de dag afstuderen, wordt verwacht dat ze hun studies verderzetten aan de Universiteit of Hogeschool. Al te vaak klinkt immers dat je met een diploma secundair onderwijs nergens geraakt. VDAB Mechelen en het Mechelse HR-bureau Mentorprise slaan nu de handen in elkaar. Ze proberen een brug te vormen tussen jongeren die uit het ASO komen en bedrijven die op zoek zijn naar goed personeel.

Het nieuwe project start in Mechelen en krijgt de naam JOB, wat staat voor ‘Jongeren Opportuniteiten Bieden’. De aanleiding voor de opstart van het project is het gegeven dat er jaarlijks een tekort aan bekwame en goed geïnformeerde Juniors is en dat de groep van werkzoekende jongeren steeds groter wordt. Via het aanbieden van een stageplek gedurende één maand bij een bedrijf tracht het JOB-project jongeren te begeleiden via een diepgaande oriëntering. Bovendien moet het de competenties, talenten en persoonlijkheidskenmerken van de jongeren in kaart brengen en hen met de arbeidsmarkt kennis leren maken en hen systematisch laten toewerken naar realistische jobdoelwitten.

Mentorprise kan bouwen op 25 jaar ervaring in de markt van recruitment, assessmentcenters, consultancy en coaching. Het bedrijf met een vestiging in Mechelen biedt internationaal diensten aan en ontwikkelde doorheen de jaren verschillende coachingtrajecten, zowel in profit, non-profit als social profit. Om dit project realiseren zijn Mentorprise en VDAB Mechelen nog op zoek naar bedrijven, die zo’n stageplek willen aanbieden. Geïnteresseerde bedrijven kunnen langsgaan op de infosessie op woensdag 21 september in Mechelen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.