Nieuws Mechelen Mentorprise levert vijftigste certificaat af aan EQ-i coach

Mentorprise levert vijftigste certificaat af aan EQ-i coach

Mentorprise levert vijftigste certificaat af aan EQ-i coach

MECHELEN – Het Mechelse bedrijf Mentorprise organiseert al enkele jaren masterclasses over emotionele intelligentie. Intussen werden in België reeds 50 coaches opgeleid om met het digitaal meetinstrument aan de slag te gaan. Die 50ste EQ-i coach was Claudia Poels.

Claudia is al 28 jaar actief in het Human resources. Als HR-directeur werkte ze voor twee grote bedrijven, eerst bij EDS en de voorbije 12 jaar als directielid bij Telenet.
2020 is voor Claudia een jaar van transformatie. Het idee om zelfstandig coach te worden, was al een tijdje aan het spelen. Sinds deze zomer is ze onderneemster en richt ze zich volop op de coaching van senior leidinggevenden. Door haar jarenlange expertise in het veld herkent ze immers als geen ander de uitdagingen die leiders voorgeschoteld krijgen in hun bedrijfscontext.

Claudia maakte van de lockdown gebruik om opleidingen te volgen. Zo kruisten de paden met Mentorprise. “Ik hoorde over de opleiding via collega-coaches die de EQ-i 2.0 masterclass reeds aan het volgen waren. In the field zie ik nog veel ruimte om emotionele intelligentie intensiever in te zetten. Ik heb door de masterclass een beter inzicht gekregen in het concept “emotionele intelligentie”.

Marleen Smekens, managing partner bij Mentorprise, is docent en opleidingsverantwoordelijke (in binnen- en buitenland) van de EQ-i masterclass. “Mentorprise werkt al jaren in de praktijk met het instrument. Wij gebruiken de EQ-i 2.0 onder andere voor de search, rekrutering en selectie, assessments, coaching en carrièrebegeleiding. Het instrument geeft zowel de coach als de coachee een overzichtelijk rapport, waarin in een toegankelijke schrijfstijl en visueel gestructureerd de resultaten, maar ook actiepunten worden weergegeven.”

Volgens Claudia Poels moet je, om succesvol te zijn, een goed IQ hebben, maar zeker ook een sterk EQ.  “Tijdens de opleiding werd meermaals aangetoond dat het IQ aangeboren en standvastig is. Het EQ daarentegen werkt als een spier die getraind kan worden en blijvend kan groeien. Emotionele intelligentie kan met andere woorden aangeleerd worden en evolueren. Ik ben zelf zeer tevreden dat ik het instrument heb leren kennen en mijn kennis over emotionele intelligentie sterk heb uitgebreid. Mijn werkplezier zal zeker toenemen wanneer ik de EQ-i 2.0 in de praktijk kan gebruiken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in andere regio('s)

Meest gelezen in deze regio