Merak behaalt FINMA-erkenning

merak

De Zwitserse vestiging van het Mechelse bedrijf Merak, gespecialiseerd in archiefbeheer en -bewaring voor fysieke en digitale archieven, is als enige archiefbeheerder erkend door de FINMA, de Zwitserse toezichthouder van de financiële sector.

FINMA-auditors bevestigden dat het bedrijf voldoet aan de FINMA-voorwaarden voor wat betreft contract, organisatie en technologie om het archief van bedrijven in de financiële sector in Zwitserland te mogen beheren. Merak Zwitserland werd getest op een groot aantal punten, maar scoorde vooral hoog op garantie van discretie, integriteit en beschikbaarheid van de archieven.

Alle vestigingen van Merak in België kregen eerder al de ISO 9001-, ISO/EIC 27001- en PCI DSS-certificaten. Al deze audits onderstrepen de hoogwaardige service, honderd procent confidentialiteit en veiligheid van de archieven die het bedrijf beheert.

Henrik Rooms, CEO van Merak: "We zijn verheugd deze erkenning te hebben ontvangen. Het is voor onze klanten nogmaals het bewijs dat onze kwaliteit en service van het hoogste niveau zijn. FINMA hanteert de strengste archiveringsnormen ter wereld. We zien in deze erkenning de bevestiging dat onze dienstverlening ook een toegevoegde waarde heeft voor financiële instellingen. In de financiële sector gaan immers heel wat vertrouwelijke documenten om. Dit gaat vaak gepaard met strikt wettelijke reglementeringen. Doordat Merak honderd procent zekerheid biedt, is het uitgegroeid tot de geprefereerde partner van verschillende vooraanstaande financiële instellingen."

Merak werd in 1986 opgericht en stelt momenteel meer dan honderd mensen te werk in binnen- en buitenland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Mechelen, en Merak telt naast deze site nog vijf andere vestigingen in België. Daarnaast beschikt Merak over vestigingen in Nederland en Zwitserland. Het bedrijf is gespecialiseerd in archiefbeheer en -bewaring. Archieven en back-ups zijn bij het bedrijf beveiligd tegen diefstal, hackers, brand, natuurrampen en stroomonderbrekingen.