Merak en Docbyte gaan samenwerken

MECHELEN – Het Mechelse bedrijf Merak is gespecialiseerd in de archivering, de digitalisering en het beheer van fysieke documenten. Docbyte heeft dezelfde expertise, maar dan digitaal. Vanaf nu gaan ze samenwerken. Dat laat Merak en Docbyte toe om hun klanten een kwaliteitsvolle totaaloplossing te bieden voor elke uitdaging op het vlak van digitalisering, classificatie en toewijzing van papieren post.

Bij Merak is men gespecialiseerd in de analoge en logistieke verwerking van klassieke briefwisseling. “Ons vaste team van medewerkers opent de enveloppen, analyseert de inhoud, digitaliseert de post, verzendt de gedigitaliseerde brieven en zorgt voor de bewaring of vernietiging van de papieren exemplaren. Alle inkomende post kan binnen 24 uur na ontvangst digitaal beschikbaar zijn. Met onze processen kunnen we 90 procent van de aanvragen verwerken. Maar voor grote of complexe dossiers, of voor zeer gedetailleerde classificaties, hebben we meer gespecialiseerde software nodig. En dat is niet onze kernactiviteit maar die van Docbyte”, legt Henrik Rooms, CEO van Merak, uit.

Op basis van hun jarenlange ervaring in verschillende sectoren heeft Docbyte zijn eigen cloudsoftware ontwikkeld voor de digitalisering van papieren documenten, maar ook voor classificatie, identifatie en extractie van data uit elk type communicatie. ”Onze gespecialiseerde software laat bedrijven toe om efficiënt informatie te classificeren en extraheren op basis van Artificiële Intelligentie en Machine Learning, en ze daarna naar de juiste personen te distribueren via onze digitale dossieropvolging. Met de hulp van Merak, kunnen we onze klanten nu ook ontzorgen op het vlak van scanning en fysieke archivering”, zegt Frederik Rosseel, CEO bij Docbyte.

Met dit partnership verbinden Merak en Docbyte hun analoge en digitale expertises én kunnen ze hun klanten een totaalpakket bieden voor de digitalisering van hun klassieke briefwisseling via zowel post als e-mail.