Merak reageert ludiek op muizenvraat

Muis

Het Mechelse bedrijf Merak, gespecialiseerd in archiefbeheer en -bewaring voor fysieke en digitale archieven, reageert ludiek op het nieuws van eerder deze week, als zouden de originele plannen van de Brusselse tunnels zijn opgevreten door muizen. Het bericht werd later tegengesproken, maar Merak maakt er gebruik van om in een advertentiecampagne zijn expertise in de verf te zetten. Onlangs reageerde Merak ook al op het datalek bij ziekenhuizen.

"Is uw archief veilig of knaagt er iets?" Deze slogan staat onder de foto van een muis die omringd is door papiersnippers. "Het is niet omdat u geen plaats meer hebt, dat u uw archief op de gekste plaatsen moet opbergen", zo gaat de advertentie van Merak verder. "Bij Merak zijn uw documenten 100% veilig en beschermd tegen invloeden van buitenaf. Temperatuur, luchtvochtigheid, water, brand en uiteraard muizen: ze krijgen geen schijn van kans in onze
gecontroleerde en gecertificeerde archiefruimtes."

Door het inspelen op de actualiteit wil Merak bedrijven (zowel grote als KMO’s) er van bewust maken dat zulke feiten ook bij hen kunnen gebeuren. "We willen er op wijzen dat er eenvoudige oplossingen voor bestaan die bovendien niet veel hoeven te kosten. Daarnaast willen we ook de standaardnormen van de sector steeds naar een hoger niveau tillen. Bij Merak beschikken we over heel wat ISO-certificaten en we zoeken steeds manieren om onze diensten te verbeteren."

De alerte reacties op actuele gebeurtenissen leggen Merak geen windeieren. "Het levert ons inderdaad nieuwe klanten op, maar het zorgt ook voor extra werk bij bestaande klanten. Naar aanleiding van de media-aandacht worden bedrijven zich immers meer bewust van het gevaar en zoeken naar een oplossing voor hun problemen. Het voorbeeld van het datalek zorgde ervoor dat enkele bestaande klanten ook hun documenten uitbesteedden aan de scanningsdiensten van Merak. Daarnaast heeft het ook enkele prospects opgeleverd waar momenteel nog onderhandelingen mee worden gevoerd."