Nieuws Mechelen Mewa lanceert innovatieve en duurzame collectie werkkledij

Mewa lanceert innovatieve en duurzame collectie werkkledij

Mewa lanceert innovatieve en duurzame collectie werkkledij

MECHELEN – De Mechelse specialist in werkkledij, MEWA, koppelt met de nieuwe ‘PEAK’-collectie, vernieuwing aan duurzaamheid. Het huidoppervlak van relevante lichaamszones onder de jas en de broek houdt constant een temperatuur van ongeveer 37,5°C. De collectie is gemaakt met een innovatief weefsel dat elastisch is, buitengewoon goed ademt en warmteregulerend werkt.

De PEAK-collectie die MEWA ontwikkelde dankt haar bijzondere functionaliteit aan de combinatie van verschillende materialen. De kledingstukken zijn dus wat men hybride producten noemt en hebben daardoor verwarmende en verkoelende zones maar ook delen die elastisch of beschermend zijn. De daarbij gebruikte polyestergarens zijn uitsluitend gemaakt van gerecycleerde PET-waterflessen. Die worden gecombineerd met biologisch katoen. In totaal worden voor het vervaardigen van MEWA PEAK ongeveer 75 procent duurzame en grondstofbesparende materialen gebruikt.

Bijzonder aan de PEAK-collectie is de combinatie van garens uit gerecycleerd materiaal met de zogeheten 37.5® -technologie. Sportfanaten kennen die gepatenteerde stof: de zeer functionele vezels bevatten deeltjes actieve kool die vocht en warmte kunnen opnemen of afgeven. Bij lichamelijke inspanning versnellen de actieve deeltjes de verdamping van het vocht dat door zweten ontstaat en dus ook de afvoer van warmte. Heeft de drager het koud, dan slaan de actieve deeltjes de warmte op die het lichaam uitstraalt. Zo behoudt het huidoppervlak constant een temperatuur van ongeveer 37,5°C. Dat gebeurt zonder gebruik van bijkomende chemische stoffen.

MEWA PEAK is bestemd voor werknemers in industriële en ambachtelijke sectoren. De werkkleding is ergonomisch en past zich flexibel aan elk figuur aan. Met de producten van PEAK trekt het textielservicebedrijf zijn duurzaamheidsstrategie door. Mark Weber, MEWA Product Development: “Om van duurzame werkkleding te kunnen spreken, zijn grondstofbesparende productie en onderhoud net zo relevant als de levenscyclus ervan. Met dit alles moet al rekening worden gehouden bij de ontwikkeling van kleding. High-techvezels zullen in de toekomst dankzij hun hoog recyclingpotentieel een belangrijke rol spelen in werkkleding.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.