Nieuws Mechelen Midzeelhoeve is Kooktalent van Vlaanderen

Midzeelhoeve is Kooktalent van Vlaanderen

Midzeelhoeve is Kooktalent van Vlaanderen

De Midzeelhoeve uit Sint-Katelijne-Waver eindigt de jongste tijd geregeld op het hoogste schavotje bij wedstrijden in de horecasector. Maandagavond werd de wafelburger van de Katelijnse pannenkoekenbistro bekroond als beste in de categorie gerecht bij KookTalent van Vlaanderen, en Midzeelhoeve werd ook nog eens tweede in de categorie concept.

Bij het KookTalent van Vlaanderen zocht de jury naar een uniek, ambachtelijk en succesvol gerecht. De Midzeelhoeve waagde haar kans met Mario’s wafelburger: een hartige in twee gesneden gekruide wafel met daartussen een Angusburger, groenten, gesmolten kaas en een baconsaus, geserveerd met een slaatje en zoete gegrilde maïs.

De jury was overtuigd, en maandag werd Midzeelhoeve in San Marco Village in Schelle uitgeroepen tot KookTalent van Vlaanderen. De pannenkoekenbistro zelf veroverde ook nog eens zilver in de categorie concept.

“We kozen unaniem voor het unieke wafelconcept”, zegt de jury. “Zowel qua vernieuwing als qua smaak stak dit gerecht er bovenuit. We zagen zeer gedreven uitbaters die er elke dag voor gaan, vol toewijding en passie. De Midzeelhoeve is een zeer kindvriendelijk en toegankelijk restaurant waar je kan genieten van deze innovatieve burger.”

Uiteraard zijn uitbaters Christine De Backer en chef Mario De Middelaer zeer blij met de twee prijzen. “Vooral voor Mario is dit een bekroning van zijn werk”, zegt Christine. “Hij heeft dit gerecht volledig bedacht en uitgewerkt tot wat het nu geworden is. Intussen is de wafelburger een vaste waarde op onze kaart en bieden we hem aan in verschillende versies: met Angus, lam, kip, zalm of vegetarisch. We zijn constant bezig onze zaak te vernieuwen, zowel in de keuken als in de zaal. Ook tips van klanten nemen we ter harte. Ons concept klopt: alles wat in en rond de hoeve te beleven valt, past in één verhaal.”

Dat de Midzeelhoeve het zo goed doet, is ook de gemeente Sint-Katelijne-Waver niet ontgaan. Op 1 maart worden Christine en Mario officieel ontvangen en gelauwerd op het gemeentehuis vanwege de twee Horeca Awards die ze in november ontvingen en hun bekroning tot Horeca Ambassadeurs. De Midzeelhoeve werd toen uitgeroepen tot Meest Kind- en Fietsvriendelijke Horecazaak van België en werd tweede in de categorie Beste Koffie- en Theehuis/IJssalon van België. Nu ze er deze week nog twee prijzen bijkreeg, is de huldiging extra verdiend.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.