Nieuws Mechelen Midzeelhoeve viert vijf succesjaren

Midzeelhoeve viert vijf succesjaren

Midzeelhoeve viert vijf succesjaren

Pannenkoekenbrasserie Midzeelhoeve uit Sint-Katelijne-Waver, die al heel wat awards in de wacht sleepte, bestaat op 29 april vijf jaar. Dat wordt uitgebreid gevierd in een vernieuwd interieur tijdens een spetterende feestdag.

Mario De Middelaer en Christine De Backer kozen in 2012 een nog niet zo veel gebruikt concept voor hun nieuwe horecazaak. Christine vertelt hoe de keuze werd gemaakt: “Het zoveelste restaurant met biefstuk en scampi? Dat wilden we niet. Dan spring je er niet uit, want in Katelijne heb je dan keuze tussen een tiental zaken. Een café was ook geen optie. We zochten iets nieuws, iets waarvoor mensen moeten terugkomen als ze het willen eten. Het idee van de hartige pannenkoeken vonden we in Nederland. En zo is de Midzeelhoeve uitgegroeid tot wat ze nu is met de hartige wafels die erbij gekomen zijn.”

De kaart is intussen sterk geëvolueerd. “We hebben nu zoveel verschillende koffies en serveren verse theesoorten en cocktails die je nergens anders vindt. IJssmaken worden ter plaatse uitgevonden, met onder meer gin-tonic ijs, mojito ijs, irish coffee ijs, redbull ijs,…”

Christine en Mario runnen de zaak voor een groot deel met z’n tweeën. “We hebben nu een werknemer met leercontract in dienst en verder werken we enkel met studenten en extra’s.”

Midzeelhoeve is de afgelopen jaren al geregeld in de prijzen gevallen. “Bij de Horeca Awards zijn we al vier keer winnaar geworden in de categorie kind- en fietsvriendelijk. Vorig jaar werden we bovendien tweede in de categorie ijssalon, koffie- en theehuis en werden we bekroond tot Horeca Ambassadeur. Kooktalent van Vlaanderen was een persoonlijke prijs voor Mario, met zijn uitgewerkt idee van de wafelburger. Die wedstrijden geven een extra boost om steeds nieuwe dingen te ontdekken. Sindsdien krijgen we wekelijks tientallen nieuwe klanten. Met iedereen hebben wij een supertof contact. Niet strak of stijf, maar gewoon heel gezellig en leuk en dat is waar wij heen willen: een keitoffe zaak met keitoffe mensen rondom ons die we iets kunnen bieden en die dit ook waarderen.”

Tijdens het verjaardagsfeest zorgen vier artiesten en een DJ voor ambiance. “We proberen een nieuwe jaarlijkse traditie op te bouwen met de kinderrommelmarkt die van start gaat op zaterdag 29 april om 11u. Kinderen mogen hun speelgoed en andere hebbedingetjes komen verkopen bij ons. Deelnemen is gratis, inschrijven verplicht. Midzeelhoeve steunt die dag ook vzw Mathi’s hoop, opgericht na de zelfmoord van de 12-jarige Mathi die zwaar werd gepest. Zijn moeder Chris Vranckx verkoopt die dag cupcakes ten voordele van de vzw en wij geven haar al ons drinkgeld van zaterdag.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.