Nieuws Mechelen Milieuvergunning gaat digitaal

Milieuvergunning gaat digitaal

Milieuvergunning gaat digitaal

papierbergEen bedrijf dat een milieuvergunning klasse 1 wil aanvragen bij de provincie Antwerpen, kan nu de bijlagen bij een dossier digitaal bezorgen, wat een berg minder papier betekent.

De provincie richt zich zo volop op innovatief en duurzaam ondernemen. Bovendien is ze koploper bij het digitaal indienen van een milieuvergunningsdossier, want dat kan in andere provincies nog niet. Sabine Thabert van Inovyn, het eerste bedrijf dat gebruik maakte van de nieuwe service, is enthousiast: “Met slechts 1 USB-stick trokken we naar de dienst Milieuvergunningen van de provincie Antwerpen. De bespreking en de aanvullingen liepen uitermate vlot en snel. En de indiening zelf van het dossier gebeurde daarna ogenblikkelijk!

Bij milieuaanvragen van klasse 1, die moeten worden ingediend bij de provincie, gaat het meestal om aanvragen van bedrijven met activiteiten die een grotere impact hebben op het milieu. Een chemiereus, veebedrijf, dancing, zwembad of tankstation … allemaal hebben ze een milieuvergunning nodig. Vorig jaar werden 407 milieuvergunningsaanvragen en 180 mededelingen kleine verandering ingediend in de provincie Antwerpen.

Als provincie Antwerpen streven wij ernaar om zoveel mogelijk papier te besparen. Dat levert niet alleen een winst op voor het milieu, maar betekent ook efficiëntiewinst. Een dossier opvolgen en indienen, verloopt digitaal een pak sneller en makkelijker. Daarom zetten we in op het digitaal verwerken van milieuvergunningen“, licht Rik Röttger, gedeputeerde van Natuur en Leefmilieu toe.

Diensthoofd Milieuvergunningen Martine Verhelst beaamt: “De papierbesparing is inderdaad de moeite. Het eerste ingediende dossier was meteen een groot dossier met in totaal zo’n 1.000 pagina’s. Een milieuvergunningsaanvraag analoog indienen, betekent het dossier minstens 9 keer kopiëren. Dus tel maar uit. Niet elk dossier is natuurlijk even groot, maar zelfs bij kleinere dossiers is de besparing de moeite.

Van plan om een dossier in te dienen? Doe het maximaal digitaal. Tien vuistregels onder de praktische wegwijzer op de website van de provincie helpen je op weg bij het indienen van een dossier.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.