Gemini_Bezoek_mivas-13

Miranda Van Eetvelde onder de indruk van Gemini

LIER - N-VA parlementslid Miranda Van Eetvelde bracht als lid van de commissie sociale economie van het Vlaams Parlement een bezoek aan Liers maatwerkbedrijf vzw MIVAS, waar voor het merk Gemini natuurstenen worden verwerkt tot armbanden. De werknemers zijn mensen die geen plaats vinden op de reguliere arbeidsmarkt.

[caption id="attachment_34714" align="alignright" width="225"] Een werkneemster van MIVAS zet een armband in elkaar.[/caption]

De Belgische start-up Gemini uit Lint verovert al sinds 2013 de markt met natuurstenen accessoires. Het bedrijf zet bewust in op lokale tewerkstelling dankzij twee sociale ateliers in Hasselt en Lier.

N-VA parlementslid Miranda Van Eetvelde bracht een bezoek aan Gemini's sociale atelier in Lier, vzw MIVAS. Sinds januari 2018 werkt het bedrijf samen met MIVAS om de internationale groei op te vangen. Gemini produceert jaarlijks dan ook meer dan 170.000 armbanden die naar meer dan 1.000 verkooppunten in heel Europa verspreid worden.

“Maatwerkplaatsen zoals vzw MIVAS zijn ruwe diamanten: ze stellen mensen tewerk die niet op de reguliere arbeidsmarkt terecht kunnen maar houden toch kwaliteit hoog in het vaandel. Ze doen iets goed op economisch én sociaal vlak”, aldus Arne Schelkens, zaakvoerder van Gemini.

Ervaring doorgeven

Vzw MIVAS werkt al decennia voor grote klanten als Procter & Gamble en was voor Gemini de ideale partner. Johan Kreydt, productiedirecteur van vzw Mivas: “We willen de ervaring die we opdoen bij grote bedrijven doorgeven aan start-ups zoals Gemini.”

[caption id="attachment_34715" align="alignright" width="378"] Het parlementslid probeert het ook eens.[/caption]

Niet alleen creëert dit een win-winsituatie voor Gemini en vzw MIVAS, ook de consument is hier mee gebaat. Mensen worden zich meer bewust van het duurzame karakter en de herkomst van producten. Gemini haal je in dat opzicht met een gerust hart in huis.

Parlementslid Miranda Van Eetvelde ontdekte zelfs aan den lijve hoe moeilijk het is om een Gemini-armband in elkaar te zetten. “Je ziet dat de mensen hier fier zijn om Gemini te maken. En het is veel moeilijker dan het op het eerste gezicht lijkt”, voegde ze er nog aan toe.