Nieuws Mechelen Mobiele luchtreiniging en de coronatafel als efficiëntste strijdmiddelen op de werkvloer

Mobiele luchtreiniging en de coronatafel als efficiëntste strijdmiddelen op de werkvloer

Mobiele luchtreiniging en de coronatafel als efficiëntste strijdmiddelen op de werkvloer

Nog voor gezonde lucht in de werkomgeving een hot topic was, breidde Bedking Ergopolis haar aanbod uit met luchtreinigers. In de strijd tegen pollen, bacteriën en virussen – waaronder ook COVID-19 – blijkt het zelfs één van de meest efficiënte bondgenoten te zijn. Neem daar nog de coronatafel bij, een eigen uitvinding van zaakvoerder Pascal Mannekens, en bedrijven hebben alles voorhanden om een gezonde werkomgeving te creëren.

Pascal startte vijf jaar geleden met luchtreinigers om zijn baseline ‘beter slapen, beter ademen, beter leven’ kracht bij te zetten. Want een gezonde lucht zorgt voor een betere nachtrust en minder chronische gezondheidsklachten. Vandaag komen ze ook prominent naar voren in de bestrijding van virussen.

“De grootste transmissieroute van virussen, zoals COVID-19, is via lucht. Het is wetenschappelijk bewezen dat deze zich in een gesloten ruimte vasthechten aan fijnstof. En laat luchtreinigers nu net fijnstof uit ruimtes filteren en dus ook het besmettingsrisico in die ruimte flink doen dalen. Het gaat om een bestaande technologie die efficiënt werkt, goedkoop is en reeds bij eerdere viruspandemieën op grote schaal werd ingezet.”

Iets wat ook de overheid niet ontgaan is, want de luchtreinigers van Bedking Ergopolis met HEPA filters staan op de lijst van gecontroleerde en toegestane ventilatiezuiveringsproducten tegen het coronavirus.

Gezond en betaalbaar alternatief

“Er wordt nog te vaak gehamerd op goede ventilatie en verluchting. Oké, maar weinig bedrijven beschikken over goede ventilatiesystemen en verluchting is bij bepaalde weersomstandigheden geen praktische, noch klimaatvriendelijke oplossing. Een mobiel luchtreinigingssysteem biedt dan een beter alternatief.”

Bedking Ergopolis is verdeler van diverse internationale modellen in diverse groottes en met een variabel debiet. De toestellen zijn quasi geruisloos en erg gebruiksvriendelijk. Afhankelijk van de luchtkwaliteit moeten de HEPA filters slechts jaarlijks of tweejaarlijks vervangen worden. “Voor een kantoorruimte van zo’n 30 m2 is een toestel van 500 euro al voldoende.”

Virusvrij tafelen

Pascal komt nog met een andere oplossing voor de boeg: de coronatafel. Want waar is luchtreiniging het meest efficiënt? Daar waar de meeste interactie is. Aan tafel. “Iedere tafel kunnen we omvormen tot een coronatafel. Een veel efficiënter en menselijker alternatief voor het plexischerm.”

 

Het principe is als volgt: het luchtreinigingssysteem zuigt lucht aan onder de tafel en creëert in het midden een gezuiverd luchtgordijn, verdringt de uitgeademde lucht en brengt gezonde lucht in de ademzone. “De omgekeerde beweging van in een operatiezaal, waar een zuivere ruimte het allerbelangrijkste is.“

Een simpele technologie met een maximaal effect dus.

Bedking Ergopolis is de expert voor beter slapen, beter ademen en beter leven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.