fng

Modegroep FNG gaat het faillissement aanvragen

MECHELEN - FNG gaat vrijdagochtend bij de ondernemingsrechtbank in Mechelen het faillissement aanvragen, zo meldt de modegroep donderdagavond. De doorstart waar het bedrijf aan sleutelde, bleek niet langer mogelijk omdat de opbrengst van een verkoop of beursgang van de enige bedrijfsactiviteit, de Zweedse webwinkel Ellos, niet meer voldoende is om de schuldeisers terug te betalen en de doorstart mogelijk te maken.

Drie vennootschappen zullen het faillissement aanvragen: FNG nv, FNG Finance Belgium bv en FNG Beheer NL bv, klinkt het in een persbericht.

“Als gevolg van onder meer de wereldwijde terugval van de waardering van de e-commercesector, zou de opbrengst van een eventuele beursgang of een verkoop van het enige actief Ellos Group intussen fors lager liggen dan wat nodig is om schuldeisers terug te betalen en de duurzame doorstart, waaraan sinds midden 2020 werd gewerkt, mogelijk te maken.”

Langer wachten om het faillissement aan te vragen zou volgens FNG leiden tot bijkomende komsten, en daar zijn momenteel geen middelen voor. Ook bijkomende financiering kan niet baten, klinkt het.

Na het faillissement van de Benelux-activiteiten omvatte FNG enkel nog Ellos.