Brantano

Modegroep FNG geeft obligaties uit

FNG beoogt, afhankelijk van de marktomstandigheden, enkele tientallen miljoenen euro op te halen. Daarvoor mandateert de Mechelse modegroep Belfius als Sole Lead Manager voor de uitgifte van obligaties. Het verse kapitaal moet een verdere uitrol op de markt aanzienlijk doen versnellen.

FNG kondigde nog maar recent de overname van Suitcase en Concept Fashion aan. Daarmee gaat de Mechelse modegroep meer inzetten op het herensegment. “We streven ernaar om dit multimerkenconcept verder uit te werken en uit te rollen als een volwaardige omni-channelspeler in België”, aldus ceo van FNG Dieter Penninckx. Daarnaast heeft FNG de ambitie om het nieuwe Brantano-concept versneld uit te rollen. “Daarbij bieden we naast een ruim schoenenassortiment ook bijpassende kleding aan.” Dat concept blijkt een schot in de roos te zijn. Begin 2017 werden meer dan 30 bijkomende winkels vernieuwd, die tot vandaag elk een omzetstijging van 20 procent en meer realiseren. Het nieuwe budget moet de rest van de ruim 100 Brantano-winkels van deze vernieuwing voorzien.

FNG is een sterk groeiende beursgenoteerde modegroep die kleding en schoenen voor zowel dames, kinderen als heren ontwerpt en verdeelt via eigen conceptstores. Dat gebeurt op verschillende locaties in België en Nederland, maar ook via een netwerk van multimerkenwinkels in binnen- en buitenland. De Mechelse kledinggroep werd in 2003 opgericht door Dieter Penninckx, Anja Maes en Manu Bracke. FNG heeft meer dan 3.000 medewerkers, die samen een omzet van ongeveer 500 miljoen euro realiseren.