Nieuws Mechelen Muscad’Or is de nieuwe Gouden Carolus Single Malt

Muscad’Or is de nieuwe Gouden Carolus Single Malt

Muscad’Or is de nieuwe Gouden Carolus Single Malt

MECHELEN – Elk jaar lanceert Stokerij De Molenberg uit Blaasveld een Anniversary Edition van haar Gouden Carolus Single Malt whisky. Dit jaar wordt dat Muscad’Or, die vanaf 13 december te koop zal zijn.

De gelimiteerde editie van de Gouden Carolus Single Malt whisky wordt gecreëerd ter gelegenheid van de verjaardag van Stokerij De Molenberg.

Deze vierde editie, die Muscad’Or werd gedoopt, is een single malt whisky die 33 maanden basisrijping kreeg op Bourbon vaten gevolgd door een finish van 10 maanden op Franse muskaatwijnvaten.

Deze laatste werden voorheen gebruikt voor de rijping van Muscat de Beaumes-de-Venise. De muskaatdruif rijpt er aan oude wijnstokken op zonovergoten heuvelterrassen, beschermd door de mistralwind. Hieraan dankt deze goudkleurige whisky zijn fluweelzachte aanzet gevolgd door openbloeiende aroma’s van abrikoos, nectar en rijp fruit, afgerond met een zacht nazinderende, zoete kruidigheid.

Muscad’Or was het afgelopen weekend al in primeur te proeven op het International Whisky Festival in Den Haag en op Horeca Expo Gent. De eerste reacties waren positief.

Even uitgesteld

Normaal gezien zou de verjaardagseditie nu op de markt komen, maar dat werd een paar weken uitgesteld. “Omwille van een productietechnische fout bij een leverancier hebben wij jammer genoeg moeten vaststellen dat de verpakking niet aan onze strenge kwaliteitseisen voldeed”, aldus een mededeling van de stokerij. “Daarom loopt de lancering vertraging op en zal Muscad’Or pas vanaf 13 december beschikbaar zijn, nog net op tijd voor de feestdagen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.