Nieuws Mechelen Negentienjarige Julie opent fashionshop in Blauwstraat

Negentienjarige Julie opent fashionshop in Blauwstraat

Foto: bar

Negentienjarige Julie opent fashionshop in Blauwstraat

BOOM – Dames hebben er in Boom sinds kort wat shoppingplezier bij. In een van de pop-uppanden van de gemeente heeft Julie Van Dam (19) haar eigen modewinkel Fashion for Me geopend. Met een aanbod van kleding, schoenen en accessoires zoals handtassen en sieraden mikt ze op alle generaties.

Kleding en schoenen: net als veel meisjes is Julie er zot van. De passie vertaalde zich ook in haar studies retailmanagement aan OLVI in Boom. In juni studeerde Julie af en nu heeft ze al haar eigen fysieke winkel. “Het is altijd al mijn droom geweest een eigen zaak te runnen en met mijn passie voor mode was dit voor de hand liggend”, vertelt ze.

De mogelijkheid die de gemeente biedt om een pop-uppand te huren, bracht een goede uitkomst om van start te gaan. “Ik heb een contract tot juni volgend jaar. Dat geeft mij, zonder al te grote financiële risico’s, de kans om te zien of de winkel aanslaat en eventueel op zoek te gaan naar een pand met een definitiever karakter.”

Julie hoopt alleszins het voorbeeld te kunnen volgen van onder meer Pastonella en Studio Glitter en Goud die in dezelfde straat recent doorgroeiden van pop-up naar een vaste stek. “Dat is het liefste wat ik wil doen. Alleen op zoek gaan naar leuke spulletjes voor mijn winkel geeft zo veel voldoening. Het is zalig om mijn passie en werk te kunnen combineren.”

Julie wil haar droom bestendigen door op een zo breed mogelijk publiek te mikken. “Online, maar bijvoorbeeld ook in het World Fashion Centre in Nederland ga ik op zoek naar leuke spullen. Ik volg graag de mode, maar het moet ook betaalbaar zijn. Dat is mijn uitgangspunt. Ik heb in die zin al vele toffe reacties gekregen dat ik een leuke én betaalbare collectie heb. Dat is fijn te horen. Met een breed aanbod wil ik ook zorgen dat dames van alle leeftijden hier hun gading kunnen vinden.”

Fashion for Me in de Blauwstraat 50 is gesloten op zondag en maandag, alle andere dagen opent Julie vanaf 10u de deuren, op dinsdag en zaterdag tot 17u, de andere dagen tot 17.30u.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.