Nieuws Mechelen Nekkerhal wordt vaccinatiecentrum

Nekkerhal wordt vaccinatiecentrum

Nekkerhal wordt vaccinatiecentrum

MECHELEN – De Mechelse Nekkerhal wordt op korte termijn omgevormd tot vaccinatiecentrum. Deze beslissing werd vanochtend genomen door de stedelijke Crisiscel. Voor de inrichting werkt de stad samen met de lokale evenementensector. Dinsdag wordt er al gestart met de opbouw.

Mechelen kiest voor één groot vaccinatiecentrum, centraal gelegen en vlot bereikbaar. Locatie, grootte en functionele vereisten voldoen perfect aan de richtlijnen van de Vlaamse overheid. Concreet zal ongeveer één derde van de Nekkerhal van februari tot oktober ingericht worden als vaccinatiecentrum. Dat zorgt ervoor dat er tegelijkertijd ook beurzen en andere activiteiten in de Nekkerhal kunnen plaatsvinden, van zodra dat toegelaten is. De concessionaris van de Nekkerhal is overigens zelf ook vragende partij om de hal hiervoor ter beschikking te stellen.

De Nekkerhal wordt het enige vaccinatiecentrum voor de stad Mechelen en de vijf dorpen. “Ambitie is om er tot 8 vaccinatielijnen mogelijk te maken. De Nekkerhal is een toegankelijke, makkelijk bereikbare plaats met voldoende parkeerfaciliteit. Voor minder mobiele mensen zoeken we oplossingen via de mindermobielencentrale en andere netwerken”, verduidelijkt Vandersmissen.

“Vanaf morgen starten we met de inrichting. Mogelijk al eind deze week zijn we stand-by. Dan is het enkel nog wachten op de vaccins”, aldus de burgemeester.  Om 8 vaccinatielijnen tegelijk actief te hebben is er heel wat medisch personeel nodig. Dit zal in samenwerking gebeuren met de eerstelijnszone en het COVID-19 team, maar ook gepensioneerde mensen met een medische achtergrond kunnen zich opgeven als vrijwilliger om mee te werken in het vaccinatiecentrum.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Berlaar, Bonheiden
Berlaar

Nieuw team bij Igemo Rivierenland

MECHELEN – WILLEBROEK - PUURS-SINT-AMANDS – BORNEM – BONHEIDEN – DUFFEL - SINT-KATELIJNE-WAVER – PUTTE – LIER – BERLAAR -… Lees meer

Sector
Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.