Neon wint groene ster Foto: jvdp

Neon tweemaal in de prijzen op uitreiking Michelin: “Trots om een ster naar Lier te brengen”

Restaurant Neon uit Lier, van chef Nils Proost, heeft een Groene Ster ontvangen van Michelin. En nog meer heuglijk nieuws voor Nils Proost, de chef mocht zijn eerste Michelinster in ontvangst nemen. Dat is maandag bekendgemaakt op de jaarlijkse ceremonie van de prestigieuze gastronomische gids, in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen.

De Groene Ster is sinds enkele jaren een afzonderlijke Michelin-categorie, specifiek voor restaurants waar duurzaamheid centraal staat in het beleid. “Deze prijs komt het mooiste binnen bij ons”, reageert chef Nils Proost. “Dat past honderd procent bij Neon.”

“Wij zijn rondom ons in Lier op zoek gegaan naar mensen die ons kunnen helpen om een echte pure lokale keuken te creëren. Na 15 jaar mag ik zeggen dat we met die boeren rondom ons heen dat kunnen. Dat zijn ook de mensen die me ook heel hard inspireren. Vanaf dat het seizoen begint, sta ik bij die mensen op het veld.”

Na de Groene Ster werd Neon ook een van de negen restaurants in België en Luxemburg die dit jaar voor het eerst een ster halen in de prestigieuze Michelin-gids. “Normaal weet ik altijd wat te zeggen, maar nu schieten woorden me tekort”, zegt Proost. “Het was een emotioneel moment, maar vooral door het verschieten. Ik had dit echt niet verwacht.”