Nest begeleidt mensen bij verkoop van hun huis: “Gulden middenweg”

MECHELEN - De Mechelse ondernemers Jan Hendrickx en Demi De la Ruelle kunnen voortaan ingeschakeld worden als vastgoedcoach. Met hun bedrijf Nest begeleiden ze mensen die een woning willen verkopen, verhuren of aankopen. “Want het is de dag van vandaag allesbehalve evident om een woning te verkopen”, zeggen ze.

Als vastgoedcoach willen Demi De la Ruelle en haar vriend Jan Hendrickx naar eigen zeggen een gat in de vastgoedmarkt opvullen. “Veel mensen willen hun huis zelf verkopen”, zeggen ze. “Maar eens ze eraan beginnen, zien ze al snel door de bomen het bos niet meer. Er komt zo veel bij kijken dat heel wat mensen ervoor kiezen om zich te laten begeleiden door een vastgoedmakelaar. Maar die kost dan weer veel geld. Met Nest Vastgoedcoach gaan wij voor de gulden middenweg.”

“Wij begeleiden de verkoper bij de verkoop van zijn of haar woning”, klinkt het. “Dat wil zeggen dat we een waardebepaling doen en de woning aanprijzen via een website en op sociale media. We vragen ook alle nodige attesten op bij de notaris en zorgen er zo voor dat het huis op administratief vlak klaar is voor verkoop. Al die kosten zijn verrekend in vaste pakketprijzen. Daardoor zijn we goedkoper dan een traditionele vastgoedmakelaar. Door met ons te werken, kun je op de gemiddelde verkoop van een woning tot 9.000 euro aan kosten besparen.”

Onwetendheid

Demi benadrukt dat Nest geen immobiliënkantoor is. “Een van de belangrijkste verschillen is dat we de verkopers zelf de rondleidingen voor kandidaat-kopers laten geven. We zijn ervan overtuigd dat wie jaren in een huis gewoond heeft dat veel beter kan dan een makelaar die de woning helemaal niet zo goed kent. We hebben ook geen BIV-nummer. Dat houdt in dat we de huizen niet zelf kunnen of mogen verkopen. Wat wij doen is de verkoper als consultant op weg helpen en begeleiden tijdens het hele verkoopproces.”

Oorspronkelijk werd Nest opgestart om mensen bij te staan bij de verkoop van hun woning. “Maar de eerste reacties zijn zo positief dat we nu ook pakketten aan het uitwerken zijn voor mensen die hun woning willen verhuren of een huis willen aankopen”, zeggen de zaakvoerders. “Want ook op dat vlak is er veel onwetendheid. Veel mensen weten namelijk niet waar ze op moeten letten. Met onze ervaring in de sector willen we hen daarbij helpen.”

www.nestvastgoedcoach.be/