‘Netwerk De Scheepvaart’ en ‘Waterwegen en Zeekanaal’ fuseren

WILLEBROEK - De verenigingen die de watergebonden gebruikers langs de Vlaamse waterwegen vertegenwoordigen bundelen hun krachten en expertise. De vzw Netwerk De Scheepvaart en de vzw Waterwegen en Zeekanaal beslisten om te fuseren tot een sterkere, efficiëntere en toekomstgerichte organisatie. Voortaan zal Netwerk De Vlaamse Waterweg vzw de watergebonden bedrijven en gebruikers in Vlaanderen vertegenwoordigen.

Als eerste voorzitter van de nieuwe vereniging werd Francis Wanten aangeduid. “De missie van de beide verenigingen wordt met vernieuwde energie en met nog meer focus als één vereniging naar voren gebracht; zo worden we een volwaardige gesprekspartner voor De Vlaamse Waterweg en alle gebruikers van de waterwegen.”

Ook Frieda Brepoels, voorzitter en Chris Danckaerts, gedelegeerd bestuurder van De Vlaamse Waterweg zijn verheugd met de fusie van de beide belangenorganisaties. “Door de handen in elkaar te slaan en visie, expertise en kennis te delen kan Netwerk De Vlaamse Waterweg vzw een meerwaarde zijn voor al haar leden en stakeholders. Door nauwe samenwerking tussen onze beide organisaties willen we ondernemingen nog meer overtuigen om gebruik te maken van het vervoer over water.”

Kersvers voorzitter Francis Wanten vindt dat het voor ondernemingen vanzelfsprekend zou moeten zijn dat vervoer over water een volwaardig alternatief is. “We roepen alle ondernemers, die op zoek zijn naar duurzame mobiliteitsoplossingen, op om lid te worden van Netwerk De Vlaamse Waterweg vzw en zo gebruik te maken van onze diensten.