Open Coffee Ijzerenleen 2

Netwerkevent ‘Morning Mechelen’ ging opnieuw van start… in openlucht

MECHELEN – Maandagochtend was er na een gedwongen pauze van ruim een half jaar voor het eerst weer een netwerkbijeenkomst van ‘Morning Mechelen’. Morning Mechelen nam eind vorig jaar de fakkel over van Unizo als organisator van de populaire ‘Open Coffee’.

Met een vijftiental aanwezige ondernemers was het een ietwat aarzelende start van ‘Morning Mechelen’. Tijdens het netwerken genoten ze van een lekkere koffie op het terras van Coffice op de IJzerenleen.

Carl Van Dyck van Unizo kwam voor de gelegenheid toelichting geven bij het project ‘Ondernemers voor ondernemers’ dat deze maand werd opgestart door de Mechelse afdeling. De bedoeling is dat bestuursleden van UNIZO Mechelen hun collega-ondernemers opbellen. Een van hen is ondernemer en Unizo bestuurder Bert Leysen. “Van ondernemer tot ondernemer. Hoe gaat het? Wat werkt nog? Waar loop je tegen aan? Wat kunnen wij voor u betekenen? Vanuit deze belronde verzamelen we vragen, best practices en daar waar problemen naar boven komen leiden we de ondernemers naar de UNIZO-ondernemersbegeleiding.”

Begin september startten de UNIZO-bestuurders met de belrondes naar hun collega-ondernemers. Vanuit UNIZO provincie Antwerpen biedt An Wouters, ondernemersbegeleider, de ondernemers de best mogelijke ondersteuning. “Dit is een uniek initiatief van de lokale UNIZO afdeling. We hopen hier zaken uit te leren om dit mogelijk ook toe te passen in andere regio’s”, besluit Carl Van Dyck.

Of de open coffee van ‘Morning Mechelen’ nu weer op maandelijkse basis zal samenkomen is nog even… koffiedik… kijken. “We wachten daarvoor vooral op de beslissingen van de Veiligheidsraad deze week. Nu het stilaan kouder wordt kunnen we het natuurlijk niet elke keer in openlucht organiseren”, zeggen initiatiefnemers Kurt Biesemans, Johan Van der Taelen en Lennard Hens.