Pikoy Mechelen 1 Piet en Koy of, wanneer je het samentrekt, Pikoy. De zaak opende afgelopen week haar deuren aan de Korenmarkt. — © Leen Van de Sande

Nieuw massagesalon Thai Massage Pikoy opent deuren op Korenmarkt: onze reporter was proefkonijn

Begin april opende Thai Massage Pikoy de deuren op de Korenmarkt 5 in Mechelen. Uitbaters Piet Verbeeck en zijn Thaise vrouw Koy ontvangen hun klanten in een stijlvol salon waar ze in alle rust kunnen genieten van een heilzame massage. Onze reporter was graag proefkonijn.

“Massages zijn een eeuwenoude traditie in Thailand. Als wij in Europa fysieke klachten hebben dan gaan we vaak naar een kinesist. In Thailand zal men eerder voor een Thaise massage kiezen”, legt Piet Verbeeck uit. “Ze vinden er een goede balans tussen lichaam en geest. De masseurs of masseuses hebben een grote kennis van drukpunten op het lichaam. Een Thaise massage kan dus stevig zijn maar het kan ook zeer relaxerend zijn. Een massage kan je stress doen wegebben, ook fysieke klachten kunnen verzacht worden. Let op, ze zijn geen dokters natuurlijk, maar ze kunnen de pijn wel verlichten. Al onze masseuse hebben opleidingen gevolgd in Thailand.”

Koy deed veel ervaring op in andere massagesalons voor ze haar eigen zaak opende. — © Leen Van de Sande

Koy, voluit Paveetida Sangsee, werkte voordien al in verschillende massagesalons maar opent nu voor het eerst haar eigen zaak. Het is niet het eerste Thaise massagesalon dat zich in Mechelen vestigt. Volgens Piet heeft dat iets te maken met het hectische leven waarin we ons bevinden. “Er is veel vraag naar ontspanning. De ene mens vindt dat in een partijtje padel of snooker, de andere in een zenmoment tijdens een massage.”

Sommige mensen associëren Thaise massage ten onrechte met erotiek. Bij Pikoy Traditional Thai Massage worden in geen geval erotische handelingen uitgevoerd. Zo staat het duidelijk te lezen op de website. En dus had het thuisfront er ook geen bezwaar tegen dat ik mij zou ‘opofferen’ om het eens uit te testen.

Alle ruimtes zijn stijlvol ingericht en stralen rust uit. — © Leen Van de Sande

Koy begeleidt mij naar een stijlvolle en luxueuze ruimte waar twee uit de kluiten gewassen houten massagetafels staan die zo breed zijn als een bed. Ze zijn bekleed met kraaknette en mooi gekleurde lakens. De ruimte straalt rust uit. Er klinkt zachte pianomuziek, er fluiten vogeltjes en een aromadiffuser verspreidt een aangename geur. Mijn eerste vooroordeel wordt al meteen doorprikt want in mijn hoofd had ik boedhabeelden en kitscherige schilderijtjes verwacht. Niks van dat alles.

“Je hebt nog nooit een massage gehad? Dan zal er een nieuwe wereld voor je opengaan.”

Piet Verbeeck

“Je hebt nog nooit een massage gehad?” Piet en Koy kijken mij met ongeloof aan. “Dan zal er een nieuwe wereld voor je opengaan.”

Het eerste wat opengaat is de rits van mijn jeans. Nooit gedacht dat ik om den brode nog eens uit de kleren zou gaan. Met enige schroom kleed ik mij verder uit tot op mijn ondergoed. De fotografe heeft zich ondertussen discreet uit de ruimte terug getrokken.

Ik ga op mijn buik op de massagetafel liggen, mijn hoofd in het daarvoor voorzien gat in de tafel en mijn enkels op een soort van kussentjes. Koy brengt mijn armen naast mijn lichaam en bedekt mij met een laken. Ik wil niet zweverig doen, maar er daalt meteen een zekere rust over mij heen.

Onze reporter wordt stevig onder handen genomen door Koy. — © Leen Van de Sande

Koy neemt wat massageolie en begint met de behandeling. Ik word letterlijk van kop tot teen onder handen genomen. Het begint bij mijn voeten. Ze vindt moeiteloos de juiste plaatsjes en van kriebels, waar ik toch een beetje voor gevreesd had, is er geen sprake. Zodra Koy aan mijn kuiten begint wordt het wat steviger. Ze is bovenop de tafel komen zitten zodat ze met haar hele lichaam kracht kan zetten op haar handen. Wanneer mijn rug aan de beurt is gaat ze met haar knieën zelfs op mijn achterwerk zitten.

“Ze vindt moeiteloos de juiste plaatsjes en van kriebels, waar ik toch een beetje voor gevreesd had, is er geen sprake. Zodra Koy aan mijn kuiten begint wordt het wat steviger”

Het wordt nog steviger. De handen van Koy vinden zonder probleem hun weg tussen de huidplooien en vetrolletjes van mijn Bourgondisch lijf. De weinige overblijvende spieren die zich al jaren onder die vetlaag schuilhouden worden zwaar op de proef gesteld. Daarna gaat het van hard naar zacht. De gouden handen van Koy zorgen voor een heerlijk relaxerend gevoel wanneer ze zacht mijn schouders en mijn armen masseert.

Koy weet feilloos de juiste drukpunten te vinden. — © Leen Van de Sande

Doorheen de pianoklanken en fluitende vogeltjes hoor ik het klikken van het fototoestel van onze fotografe. “Niet teveel genante beelden”, had ik haar vooraf gevraagd. Gelukkig gebeurt zo’n Thaise massage met het grootste respect. Niet behandelde lichaamsdelen worden steeds afgedekt. Gelukkig voor onze lezers.

Na een uurtje is Koy klaar. Om nu te zeggen dat ik mij herboren voel, dat zou te ver gaan. Maar ik heb wel ongelooflijk genoten. De dag nadien voel ik een heel lichte spierpijn. Volgens Piet is dat normaal. Maar, nog een dag later, voel ik wél de heilzame werking. De kleine pijntjes in mijn ledematen lijken verdwenen, en ik beweeg mij door het huis alsof ik 10 jaar jonger ben.

Onze reporter geniet van zijn eerste massage ooit. — © Leen Van de Sande

Als groentje op het vlak van massages was ik met nogal wat vooroordelen begonnen aan deze ‘opdracht’, maar toegegeven… Koy heeft de clichés één voor één uit mijn lijf en mijn hoofd gemasseerd.

Wie liever samen met zijn partner langs gaat kan zelfs een duomassage boeken. Een Thaise massage van een uur kost 75 euro per persoon. De lekkere gemberthee achteraf is in de prijs inbegrepen. Naast de traditionele Thaise Massage kan je bij Pikoy Massage ook terecht voor sportmassages, voetmassages en een aantal andere specifieke massagebehandelingen. Pikoy Traditional Thai massage is van maandag tot zaterdag open van 11 tot 21 uur. Reserveren is sterk aanbevolen.