Nieuws Mechelen MNM JumpJobs koppelt jonge werkzoekenden zonder ervaring aan bedrijven

MNM JumpJobs koppelt jonge werkzoekenden zonder ervaring aan bedrijven

© Dirk Vertommen - mnm bij telenet

MNM JumpJobs koppelt jonge werkzoekenden zonder ervaring aan bedrijven

Mechelen – Radiozender MNM lanceerde maandag een gloednieuw project voor werkzoekende jongeren. Via MNM JumpJobs krijgen jongeren zonder diploma of zonder werkervaring de kans om een betaalde stage te lopen bij een groot bedrijf. Eén van de deelnemende werkgevers is telecombedrijf Telenet in Mechelen. Bij Telenet staan er voortdurend bijna vijftig vacatures open.

De krapte op de arbeidsmarkt is groot en dus doen bedrijven er alles aan om nieuwe mensen aan te kunnen trekken. Toch zijn er ook heel wat jongeren zonder diploma of afgestudeerden zonder werkervaring die niet meteen een job vinden. Daarom start radiozender MNM in samenwerking met VOKA, Itzu Jobs, Squire en de Vlaamse overheid het project MNM JumpJobs. Binnen dit project kunnen de jongeren minstens vier weken lang betaalde werkervaring opdoen.

 

“Heel wat bedrijven en jobs zijn onbekend voor jongeren”, zegt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V). “Daarom willen we linken leggen tussen straffe jongeren en gemotiveerde bedrijven. Dankzij JumpJobs krijgen jongeren de kans om wat te snuffelen en de job te kiezen die perfect bij hen past. Ze kunnen nadien mogelijk aan de slag in het bedrijf zelf of ze deden al belangrijke ervaring op die hen goed van pas komt in hun latere loopbaan. We willen de jeugdwerkloosheid zo een halt toe roepen.”

 

 

Bedrijf leren kennen

Aan het project doen heel wat bedrijven mee. Het startschot werd maandag gegeven vanuit de kantoren van Telenet in Mechelen. De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow van MNM strijkt de komende dagen ook nog neer bij Coca Cola, Essers en Lotus Bakeries. Ook de VRT neemt deel. “Met MNM JumpJobs gaan we een samenwerking aan met partners die veel expertise en ervaring hebben. Samen willen we jongeren en bedrijven een gouden kans bieden op een eerste succesvolle werkervaring”, zegt Frederik Delaplace, algemeen directeur van de VRT.

 

Bij Telenet staan er voortdurend bijna vijftig vacatures open. Veertien daarvan worden opengesteld voor JumpJobs. “De telecomsector heeft het imago niet aantrekkelijk te zijn”, klinkt het bij Telenet. “Maar dat is fout. Daarom willen we werkzoekenden in contact laten komen met ons bedrijf en hen zelf de voordelen laten ervaren. JumpJobs is dan ook de ideale manier om jongeren op een laagdrempelige manier werkervaring op te laten doen en hen het bedrijf te leren kennen.”

 

Online sessies

MNM JumpJobs loopt voorlopig tot aan de zomer. Tot dan helpt de radiozender jongeren ook via de uitzendingen, de website en sociale media bij het vinden van een job. Zo komen er online sessies waarbij de MNM-dj’s met jongeren spreken over onder andere werk, solliciteren en een cv opstellen. Jongeren die op zoek zijn naar een job en bedrijven die extra helpende handen kunnen gebruiken, kunnen zich aanmelden via de website van JumpJobs.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.