Nieuws Mechelen Nieuwe bestuurder voor Galapagos

Nieuwe bestuurder voor Galapagos

Nieuwe bestuurder voor Galapagos

kerrTijdens een bijzondere algemene vergadering van Galapagos is de Engelse Dr. Mary Kerr dinsdag benoemd tot bestuurder van het Mechelse biotechnologiebedrijf.

Dr. Kerr is Chief Executive Officer en bestuurder van NeRRe Therapeutics. Voorheen bekleedde Mary Kerr gedurende meer dan 20 jaar verschillende topfuncties bij GSK, met als meest recente die van Senior Vice President and Global Franchise Leader van de Immuno-inflammation en Infectious Diseases franchise.

Dr. Kerr was een van de oprichters en lid van het Corporate Executive team van ViiV Healthcare, waar zij zorgde voor een ommekeer in de prestaties van de HIV activiteiten in Europa. Het grootste deel van haar carrière heeft zij gewerkt op het raakvlak van R&D en commerciële activiteiten in wereldwijde strategie en regionale operationele rollen, voornamelijk op het gebied van gespecialiseerde medicijnen.

De nieuwe bestuurder van Galapagos behaalde een Ph.D. in Farmacologie aan de universiteit van Bradford, deed postdoctoraal onderzoek bij de Michigan Cancer Foundation in Detroit en heeft een MBA van de universiteit van Kingston. Ze is sinds oktober 2015 tevens Operating Partner bij Advent Life Sciences, een van de investeerder in NeRRe Therapeutics.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.