Nieuws Mechelen Nieuwe Bonheidense zelfstandigenorganisatie recht de rug en werft leden: “Alles begint aan de bron”

Nieuwe Bonheidense zelfstandigenorganisatie recht de rug en werft leden: “Alles begint aan de bron”

Foto: IF.

Nieuwe Bonheidense zelfstandigenorganisatie recht de rug en werft leden: “Alles begint aan de bron”

BONHEIDEN, RIJMENAM – Bonheiden is een zelfstandigenorganisatie rijker. BRON, wat staat voor Bonheiden Rijmenam Onderneemt, hield een startoffensief in gemeenschapscentrum ’t Blikveld en wierf onmiddellijk een kleine vijftig leden: “We zijn verrast door het enthousiasme van de aanwezigen. Zo’n mooie start stond niet in ons scenario”, zegt voorzitter Annelies Claes.

Vier ondernemers staken begin van het jaar de koppen bij elkaar om een nieuwe zelfstandigenorganisatie op te richten. Het plan groeide en kreeg vorm. “Bonheiden en Rijmenam zitten boordevol ondernemers, sommigen hebben geen uitstalraam maar zijn belangrijk voor onze economie. Met BRON willen we ook deze ondernemers een forum geven”, zegt een dolgelukkige voorzitter Annelies Claes van Vernibo. Samen met Wim Zwarts (DiverZe), Ilse Bracke (Kast 24) en Kristoffer Van Saet (Van Saet security) stond ze aan de ‘bron’ van de nieuwe vereniging die tegelijkertijd ook een denktank moet worden: “Via werkgroepen zullen we diverse problemen of trends voor ondernemers onder de loep nemen.”

Netwerken

BRON wil jaarlijks minstens vier evenementen of netwerkmomenten organiseren. “Dit kan zeer uiteenlopend zijn, de bedoeling is dat ondernemers elkaar leren kennen, wat nu vaak niet het geval is. In Bonheiden en Rijmenam wonen zelfstandigen met zeer uiteenlopende beroepen. Wist je dat hier iemand woont die patenten registreert? Dit is een voorbeeld van een activiteit, een beroep en kwaliteit waarvan ook wij niet wisten dat het in onze gemeente bestond”, legt Claes uit. BRON heeft ook een Facebookpagina waar regelmatig tips en tricks over het ondernemerschap worden gedeeld: “Tussen evenementen door is het een goed middel om de voeling met onze leden te blijven behouden”, legt de voorzitter uit.

Schot in de roos

De vier oprichters organiseerden in gc ’t Blikveld maandagavond een eerste en vrijblijvende bijeenkomst voor ondernemend Bonheiden en Rijmenam. “Meteen een schot in de roos. Maar liefst 86 ondernemers kwamen opdagen waarvan meer dan de helft zich nu al inschreef. We kunnen alleen maar tevreden zijn. We zijn verrast door het enthousiasme van de aanwezigen. Zo’n mooie start stond niet in ons scenario”, aldus Claes. Een heel aantal leden wil zich ook actief inzetten om mee te werken en van BRON een succesformule te maken. “Mensen waren aangenaam verrast van de diversiteit aan ondernemers, van boekhouders tot schoonheidsspecialisten. Elk type van ondernemer is bij ons welkom. Ondernemen is een in vele gevallen een eenzaam beroep, de steun van anderen onder onze gemeenschappelijke koepel BRON is niet alleen een uitlaatklep maar ook een hulpmiddel”, zegt Claes.

Goeie buur

BRON is in eerste instantie bedoeld voor ondernemers uit Bonheiden en Rijmenam, maar ook ondernemers die in Bonheiden wonen en elders een zaak hebben, zijn welkom. “Beter een goeie buur dan een verre vriend. Op netwerkevenementen verspil je soms veel tijd om jezelf eerst te introduceren alvorens je een echt gesprek kan aanknopen. Met onze formule is die drempel snel weggewerkt. Op termijn kent iedereen iedereen, zonder koudwatervrees”, aldus Annelies Claes. “Lokaal heeft dus zijn voordelen. Maar ook het handelen in groep is sterker dan individueel.” BRON is een onafhankelijke vereniging: “Al krijgen we alle steun van de gemeente.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.