Café Cinna’s Kalfort uitbaters Nathalie en Cindy zijn de nieuwe uitbaters van café Cinna’s, het voormalige café ’t Fixke. Foto: Wout Van Den Eede

Nieuwe café-uitbaters dopen ’t Fixke om tot Cinna’s

Op 1 april zag café Cinna’s het levenslicht in centrum Kalfort (Puurs-Sint-Amands). Uitbaters Nathalie Coppieters (45) en Cindy Moons (39) namen het café ’t Fixke over en toverde het om tot iets nieuws. Het koppel friste de zaak zelf al op en wil de menukaart op termijn ook aanpakken. Naar het voorbeeld van haar voorganger, moet Cinna’s voor de rest een gezellig dorpscafé blijven waar iedereen welkom is.

Eind maart tapte Vic ‘De Vic’ Guldentops zijn laatste pinten in café ’t Fixke. Cindy en Nathalie draaide toen af en toe al mee in de zaak en leerden zo de knepen van het vak. Verder hebben de twee geen ervaring in de horeca. “Nathalie is altijd magazijnier geweest en ik ben tien jaar manager geweest bij een Carrefour”, vertelt Cindy van achter haar pas opgefriste toog.

Cindy en Nathalie schenken de eerste klanken van hun naam aan het café. Verder behoudt Cinna’s de gezelligheid van ’t Fixke, in combinatie met wat verfrissing. “We hebben het interieur aangepakt en alles wat meer in onze stijl ingericht”, zegt Cindy. “Maar voor de rest willen wij dezelfde tooggasten hier met even veel gastvrijheid ontvangen. Cinna’s blijft een gezellig dorpscafé.”

Accenten

Al leggen de twee nieuwe uitbaters uiteraard hun eigen accenten. “Op de menukaart zullen op lange termijn iets meer kleine hapjes komen te staan. We denken aan een broodje kaas, een portie warm gemengd en op woensdagmiddag willen we pannenkoeken serveren. Het blijft allemaal wel vrij basic, aangeboden aan democratische prijzen.”

’t Fixke stond bekend als een echt laatavondcafé. Ook bij Cinna’s zal je lang kunnen blijven plakken, maar Cindy en Nathalie willen op andere tijdstippen eveneens café houden. “We gaan ’s morgens om 9 uuur openen, voornamelijk om een ouder publiek te trekken dat terugkomt van de markt of net boodschappen heeft gedaan.”

De aanpalende zaal wordt op termijn opgefrist en ingezet voor allerlei activiteiten. “Er zijn al enkele verjaardagsfeestjes, workshops en bedrijfsfeestjes ingepland. Binnenkort willen we ook karaoke-avonden organiseren.”

Wie Kalfort zegt, zegt Kalfort Kermis. Dan beleven de twee centraal gelegen cafés hun drukste dagen. Cindy en Nathalie kijken met gezonde stress uit naar het jaarlijkse volksfeest. “Het is een beetje spannend maar we houden van gezellige drukte”, zegt Cindy. “Benieuwd wat er op ons afkomt”, pikt Nathalie in. “Sowieso kunnen we nog op het advies en de hulp van Vic (de vorige uitbater red.) rekenen.”