Protime Foto: Protime

Nieuwe CEO voor Mechels softwarebedrijf Protime: “We zoeken nog driehonderd nieuwe mensen”

MECHELEN - Het Mechelse softwarebedrijf Protime wil de komende jaren sterk blijven groeien. De firma die gespecialiseerd is in tijdsregistratie richt zich onder meer op de Duitse en Scandinavische markt. Voor die verdere internationalisering rekent Protime op een nieuwe CEO en driehonderd nieuwe medewerkers die hoofdzakelijk vanuit de Dijlestad werken.

Protime werd in 1995 opgericht door Peter s’Jongers, die bijna dertig jaar later het stokje als CEO doorgeeft aan de 29-jarige Gille Sebrechts. Hij moet de verdere internationalisering van het Mechelse softwarebedrijf in goede banen leiden. Protime is naar eigen zeggen nu al marktleider op het vlak van tijdsregistratie en werkplanning in België en Nederland, maar wil dat de komende jaren ook worden in alle andere Europese landen waar moederbedrijf SD Worx actief is.

“Vandaag telt Protime zo’n vierhonderd werknemers”, vertelt kersvers CEO Gille Sebrechts. “Het grootste deel van hen werkt vanuit het hoofdkantoor in de Bautersemstraat in Mechelen. Zij werken voor klanten in België en Nederland, maar ook in Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk zijn we inmiddels actief. De komende jaren willen we ons vooral focussen op de Duitse en de Scandinavische markt. Die internationalisatie moet zorgen voor een snellere groei.”

Ook de veranderende arbeidsmarkt speelt in de kaarten van Protime. “Er zit vandaag de dag veel spanning op kenniswerkers”, zegt Peter s’Jongers, die voorzitter van de Raad van Bestuur wordt. “We gaan steeds flexibeler werken, maar dat brengt uitdagingen met zich mee. Tijdregistratie kan helpen om een goede balans tussen werk en privé te vinden. Net zoals een hartslagmeter ons erop attent maakt wanneer we te intensief aan het sporten zijn, kunnen online registratietools alarmbellen doen afgaan bij werknemers wanneer ze bijvoorbeeld systematisch overuren kloppen.”

Medewerkers gezocht

De ambities bij Protime zijn groot. “In vijf jaar willen we ons klantenbestand verdubbelen naar ruim tienduizend klanten in Europa”, klinkt het. “De fundamenten voor die groei worden in België gelegd. We zijn namelijk op zoek naar minstens driehonderd extra werknemers die grotendeels vanuit Mechelen actief zijn. Tijdsregistratie is misschien geen sexy product, maar met onze cultuurwaarden zoals camaraderie, groei, klantenfocus en samenwerken willen we met Protime wel een sexy bedrijf zijn. Iedere dag willen we de best mogelijke werkgever zijn voor onze Protimers.”