Nieuwe CFO voor Schenker BeNeLux

emilegoossensEmile Goossens is benoemd tot CFO van Schenker BeNeLux. Hij wordt verantwoordelijk voor de financiële organisatie van Schenker in België, Nederland en Luxemburg. Voorheen was Goossens CFO bij Schenker Logistics Nederland.

De benoeming van de CFO voor BeNeLux maakt deel uit van de reorganisatie van DB Schenker, waarbij efficiënter, sneller en korte lijnen de ordewoorden zijn. Sinds 1 januari is Regio Europa de grootste businessunit van DB Schenker, de logistieke divisie van Deutsche Bahn (DB). In Regio Europa zijn zo’n 40.000 van de in totaal 65.000 medewerkers actief. De 36 Europese landenorganisaties van DB Schenker zijn onderverdeeld in 10 landenclusters.

Het bedrijf is in de Benelux een gevestigde waarde voor het segment fast moving consumer goods. Dagelijks rijden er 70 tot 80 wagens naar de retaildistributiecentra in België, Nederland en Luxemburg.

In de regio Mechelen heeft Schenker twee vestigingen: één in Mechelen voor wegvervoer en één in Willebroek voor contractlogistiek en supply chain management. Het magazijn in Willebroek is gebouwd op maat van de fast moving consumer goods en DB Schenker beschikt over een reeks certificaten om voedingsproducten in optimale omstandigheden te behandelen: gezondheids-, veiligheids- en milieubeheerssystemen, HACCP en een erkenning voor opslag van bioproducten.