Nieuwe coöperatie voor bedrijfsfietsen

bikeandcoVeertien sociale fietsondernemingen hebben de coöperatieve vennootschap Bike&Co opgericht die aan bedrijven diensten verleent op het vlak van fietsmobiliteit. Meer en meer bedrijven overwegen immers fietsen in te schakelen voor woon-werkverkeer vanwege de stijgende verkeersdrukte, files en parkeernoden.

De veertien vennoten van Bike&Co, waaronder Werkmmaat dat ook een vestiging heeft in Lier, Groep INTRO met een afdeling in Londerzeel en 't Atelier aan de Battelsesteenweg in Mechelen, stellen hun expertise op het vlak van onderhoud en herstel van bedrijfsfietsen ter beschikking. Door de geografische spreiding van de vennoten vormen ze een kwaliteitsnetwerk in heel Vlaanderen en Brussel.  Bike&Co zorgt voor eenvormigheid op het vlak van fietsen, dienstverlening en administratie.

Ilse Fannes, directeur van Bike&Co: "Bike &Co richt zich op bedrijven met meerdere vestigingen in Vlaanderen en Brussel. Voortaan kunnen zij terecht bij één organisatie die dezelfde dienstverlening garandeert op al deze vestigingen. Bedrijven hoeven dus geen verschillende contracten meer af te sluiten met elk van onze vennoten. Voor de aanvullende dienstverlening zoals een pechdienst en verzekeringen werken we samen met partners uit de reguliere economie."

De coöperatie is opgericht met een sociaal oogmerk. "We willen een kwaliteitsvolle service voor bedrijven koppelen aan het creëren van tewerkstelling voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt", zegt voorzitter en vennoot Jos Vandikkelen. "Maatschappelijk en mensgericht ondernemen zijn bij ons geen loze woorden. Sociale economiebedrijven die een aanbod creëren waarmee we ook nog eens duurzame mobiliteit promoten - het is niet meer dan logisch."

Er zijn reeds heel wat bedrijven en organisaties die een beroep doen op de sociale fietsondernemingen voor de aanschaf en het onderhoud van bedrijfsfietsen. Eandis, Colruyt, KU Leuven, Nike, Umicore en Familiehulp zijn enkele grote namen. Met dit  initiatief willen de vennoten hun expertise verder uitbouwen in de wereld van bedrijfsfietsen. Koepelorganisatie Fiets&Werk stond mee aan de wieg van Bike&Co.

Meer nieuws over startende bedrijven vindt u hier.