Nieuws Mechelen Nieuwe directeur Technopolis focust op Internet of Things

Nieuwe directeur Technopolis focust op Internet of Things

Nieuwe directeur Technopolis focust op Internet of Things

In Technopolis is Stephane Berghmans nu effectief van start gegaan als algemeen directeur. Hij volgt Erik Jacquemyn op, wiens mandaat op 1 maart werd beëindigd. Stephane Berghmans moet samen met de vernieuwde Raad van Bestuur van Technopolis een einde maken aan een woelige periode en een nieuw tijdperk inluiden voor het doe-centrum.

Stephane Berghmans werd op 15 juli door de Vlaamse Regering aangesteld als nieuwe directeur van Technopolis. Na zijn opzegtermijn bij CommScope Connectivity Belgium, waar hij innovation manager was, trad hij begin oktober in functie als algemeen directeur bij Technopolis.

Stephane Berghmans is doctor in de toegepaste chemie en maakte carrière in de innovatie bij Total, Milliken & Company en Janssen Pharmaceutica. Hij kwam als meest geschikte kandidaat naar voor uit een onafhankelijk assessment waaruit werd afgeleid dat Berghmans een dynamische manager is die een goed evenwicht kan vinden tussen mensgerichtheid, taakgerichtheid en verandering.

De nieuwe directeur wil focussen op toekomstgerichte technologieën als Internet of Things en meer betrokkenheid creëren bij bezoekers, zodat er een echte Technopolis-community ontstaat.

Luc Van den Brande, voorzitter van de Raad van Bestuur van Technopolis, sprak eerder al zijn vertrouwen uit in de nieuwe directeur van het doe-centrum. “Met Stephane Berghmans aan de leiding bouwt F.T.I/ Technopolis verder aan de toekomst van het doe-centrum en de wetenschapscommunicatie in Vlaanderen. Zijn vernieuwende inzichten op het vlak van digitale ontwikkeling, zijn wetenschappelijke en internationale ervaring en netwerking zullen daar zeker toe bijdragen. Bovendien hecht hij groot belang aan een sterke samenwerking met alle medewerkers.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente