Nieuws Mechelen Nieuwe ‘feel good store’ L’Essentiel zet aan tot gezonder leven: “Onderneming vanuit het hart”

Nieuwe ‘feel good store’ L’Essentiel zet aan tot gezonder leven: “Onderneming vanuit het hart”

Nieuwe ‘feel good store’ L’Essentiel zet aan tot gezonder leven: “Onderneming vanuit het hart”

HEIST-OP-DEN-BERG – Zoek je een aanknopingspunt om gezonder te leven? Dan kan je voortaan terecht bij L‘Essentiel in de Broekmansstraat in Heist-op-den-Berg. Huidexpert en voedingscoach Katja Wellens (34) biedt haar klanten er individuele trajecten aan en runt er ook een winkel waar je een uitgebreid gamma aan verzorgingsproducten, voedingssupplementen en essentiële oliën terugvindt.

Met haar nieuwe feel good store L’Essentiel wil Katja Wellens gezondheid van a tot z benaderen. Tien jaar geleden begon ze als traditionele schoonheidsspecialiste, maar ze voelde aan dat ze meer wilde dan enkel een oppervlakkige en uiterlijke behandeling aan te bieden aan haar klanten. “Ik ging voluit voor mijn passie en schoolde me bij tot epigenetisch huidtherapeut en voedingsconsulent met specialisatie in de voedingspsychologie”, vertelt ze.

Volledig natuurlijk

Klanten kunnen bij L‘Essentiel terecht voor een persoonlijk traject rond gezondheid. “Zoek je meer energie, een gezonder gewicht of een oplossing voor een huidprobleem? Zulke trajecten kunnen heel breed gaan”, zegt Katja. “Door in te zetten op gezonde voeding, natuurlijke huidverzorging en de juiste ingesteldheid, wil ik de beste versie van jou naar buiten brengen. Die voeding neemt natuurlijk een belangrijke rol in, want als je binnenin niet gezond bent, kan de rest ook niet mee.”

 

Gezonde voeding is voor Katja de basis van alles. — © rr

In het winkelgedeelte van de zaak vinden klanten het volledige productgamma van het Belgische merk RainPharma terug. “Dat gaat van huidverzorgingsproducten voor het gelaat, het lichaam en de voeten tot voedingssupplementen en essentiële oliën waar je zelf huisparfums mee kunt maken”, legt Katja uit. “Sinds nog niet zo lang horen er ook Babyproducten bij het gamma. Het hele aanbod is volledig natuurlijk. Tijdens mijn opleiding als traditionele schoonheidsspecialiste kwam ik vaak met meer chemische producten in aanraking. Zo merkte ik meteen welke huidreacties ik daar zelf van kreeg.”

Vanuit het hart

Wie nog niet vertrouwd is met het productgamma, kan tijdens een bezoek aan de winkel rekenen op de expertise en begeleiding van Katja. “De zaak is in principe open tijdens de schooluren, maar je kunt ook altijd telefonisch, per berichtje of online bij mij terecht”, verzekert ze. “Buiten aan de zaak staat een afhaalbox waar ik de producten heel snel in kan klaarleggen. Ze kunnen natuurlijk ook met de post verzonden worden. In dat opzicht zou je kunnen zeggen dat L‘Essentiel 24/7 open is.”

De zaakvoerster begon al in 2019 aan haar concept te sleutelen. L‘Essentiel is gevestigd aan haar woning, die ze samen met haar echtgenoot helemaal vernieuwde. “Ik voel me helemaal mezelf in de nieuwe zaak en vind het fijn dat ik echt vanuit het hart kan ondernemen”, zegt Katja. “Ik wilde altijd al wat meer betekenen voor de klanten en wilde meer connectie met hen. Via de trajecten is dat nu helemaal mogelijk. Een aantal klanten die ik al had als schoonheidsspecialiste, zijn doorgestroomd naar de nieuwe zaak. Heel wat anderen heb ik doorverwezen naar vroegere concullega’s.”

www.lessentielheist.be

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.