Kafée Kadée Foto: Dirk Vertommen

Nieuwe horecazaak Kafée Kadée verwelkomt ouders en hun kinderen met open armen

MECHELEN - In de Keizerstraat in Mechelen opent volgende week Kafée Kadée. Het is de allereerste horecazaak in de regio die zich specifiek richt op ouders met jonge kinderen. Je kan er terecht voor een ontbijt, lunch of aperitief op kindermaat. “Het is een plek waar ouders en hun kinderen samen kunnen komen zonder dat ze zich schuldig moeten voelen”, zegt zaakvoerster Silke Van Rompaey.

Het idee voor Kafée Kadée ontstond door de jaren heen. “Het is altijd al mijn droom geweest om een eigen zaak te hebben”, zegt Silke Van Rompaey (31). “Toen ik erover sprak met vriendinnen, kreeg het idee voor een horecazaak die zich richt op ouders met kinderen steeds meer vorm. Het is bovendien een vrij uniek concept. Uiteraard zijn er nog plaatsen waar kinderen welkom zijn, maar ik zag nog nergens een zaak die het op deze manier aanpakt. Zeker niet in de Mechelse regio.”

In Kafée Kadée kan je terecht voor een ontbijt, lunch of aperitief. “We hebben onder andere hartige wafels en kindercocktails op ons menu staan”, zegt Silke. “Die menukaart is trouwens volledig op kindermaat gemaakt. Zo staan er foto’s bij de gerechten zodat de kinderen op basis van de foto kunnen kiezen. Ook het eten zelf is aangepast. De wafels hebben bijvoorbeeld verschillende kleuren. Dat is iets wat kinderen heel leuk vinden. Op zondag voorzien we dan weer een brunch. Die organiseren we in twee shiften.”

 

 

De zaak is gevestigd in het voormalige pand van d’Afspraak in de Keizerstraat 23. “Ik vind het een fantastisch pand”, aldus de zaakvoerster. “Het is heel huiselijk en warm. Achteraan hebben we een grote speelhoek waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen en ravotten. Kafée Kadée moet een plek worden waar kinderen zich thuis en veilig voelen, en waar ouders zonder schuldgevoel naartoe kunnen. Want veel ouders vinden het moeilijk om met hun kinderen op restaurant of café te gaan, omdat het kindje huilt bijvoorbeeld.”

Silke heeft zelf geen kinderen, haar rechterhand Yona Corremans (26) uit Sint-Katelijne-Waver werd wel net mama. “Toen Silke op zoek was naar iemand om haar bij te staan, heb ik niet getwijfeld. Ik kende haar nog niet, maar heb meteen een berichtje gestuurd. We spraken af en hadden meteen een klik. Ik heb altijd in de horeca gewerkt, maar ik zie ook heel graag kindjes. Daarom wilde ik zelf vroeg mama worden. In Kafée Kadée komen die dingen heel mooi samen. Ik kijk er echt naar uit om hier aan de slag te kunnen gaan.”

Vroedvrouwenteam

De zaak beschikt ook over een ruimte waar op termijn workshops en evenementen georganiseerd kunnen worden. Daarnaast komt er vanaf augustus een consultatieruimte van het Vroedvrouwenteam Mechelen. “We zochten al een tijdje naar een plek en hebben nu de perfecte locatie gevonden”, zeggen ze. “We merken dat veel zwangere vrouwen of kersverse ouders nood hebben aan een plaats waar ze kunnen ventileren en ervaringen kunnen delen. In Kafée Kadée kunnen wij hen niet alleen helpen, maar kunnen ze ook met elkaar in gesprek gaan.”

 

Voormalig schepen van Jeugd en huidig schepen van Economie Greet Geypen (Vld-Groen-m+) is blij met de komst van de nieuwe zaak. “Hier zitten we als stad al lang op te wachten”, zegt ze. “De voorbije jaren hebben we erg ingezet op de toegankelijkheid van de horeca voor ouders met kinderen. Denk maar aan de Rommy-gadgets en verzorgingstafels. Een zaak die zich op deze kindvriendelijke manier profileert, vormt dan ook absoluut een meerwaarde voor het horeca-aanbod in onze stad. Zeker nu er steeds meer gezinnen met kinderen de weg naar Mechelen vinden.”

Kafée Kadée opent op woensdag 12 april. Voor de eerste tien kindjes is er een goodiebag met spulletjes van lokale kinder- en babywinkels. De zaak is van woensdag tot vrijdag open van 10 tot 18.30u, op zaterdag van 9 tot 18.30u en op zondag van 9.30 tot 14u. Meer info kan je vinden op de Instagram-pagina.

www.instagram.com/kafee_kadee