Nieuws Mechelen Nieuwe supermarkt van Spar opent dit najaar in vroegere Match

Nieuwe supermarkt van Spar opent dit najaar in vroegere Match

Foto: Dirk Vertommen.

Nieuwe supermarkt van Spar opent dit najaar in vroegere Match

MECHELEN – Colruyt Group heeft recent beslist welk winkelconcept er komt in de vroegere Match op de Lamotsite in Mechelen. In het najaar moet er een nieuwe supermarkt van Spar openen. Het bedrijf voert gesprekken met kandidaat-uitbaters.

Zeventien jaar lang had Match een supermarkt op de Haverwerf, maar eind augustus vorig jaar sloot ze de deuren. Colruyt Group heeft het handelspand gekocht. Ondertussen staat de winkel meer dan een halfjaar leeg, maar de groep beschikt wel al over een omgevingsvergunning om hem te verbouwen.

“We hebben recent beslist met welke formule we aanwezig willen zijn op de site in de Mechelse binnenstad. De keuze is gevallen op een winkel van Spar”, reageert Silja Decock, woordvoerster van Colruyt Group. De Mechelse familie Merckx heeft op de Brusselsesteenweg in Mechelen-Zuid al jaren een supermarkt volgens dat concept.

Focus op verse producten

“Volgens ons is het assortiment van een Spar-winkel, met veel focus op verse producten en kleinere porties, volledig op maat van waar klanten in de binnenstad naar op zoek zijn”, vertelt Decock. De nieuwe supermarkt in de buurt van de Vismarkt moet in het najaar de deuren openen. Een precieze datum is er nog niet.

“We weten dat buurtbewoners op een nieuwe buurtwinkel zitten te wachten”, zegt Silja Decock. Met een Spar zegt Colruyt in te spelen op de noden van drie belangrijke doelgroepen. “Naast de buurtbewoners zijn dat de dagelijkse passant en de sporadische bezoeker, shopper en toerist. Die vinden allemaal hun gading in zo’n winkel met een ruim versaanbod en een mooi on the go-aanbod”, legt Decock uit.

Momenteel is het bedrijf volop bezig met het uittekenen van de plannen voor de winkelinrichting. De eigenlijke werkzaamheden zouden pas na de zomervakantie starten. “Om dan in het najaar te openen. Er lopen op dit moment ook al gesprekken met potentiële uitbaters”, zegt Silja Decock.

Winkel in parking Keerdok

Ook Match, dat jarenlang op de Lamotsite was gevestigd, veranderde van concept. De Louis Delhaizegroep huurde in de nieuwe parking Keerdok in de Antonia Wolversstraat een winkelruimte. Daar heeft de groep eind januari een nieuwe buurtsupermarkt van Louis Delhaize geopend.

LEES OOK. Reusachtige banner aan Parking Keerdok verwelkomt Voka Mechelen-Kempen

Enkele van de vertrouwde gezichten van de supermarkt van Match in het centrum konden daar opnieuw aan de slag. De nieuwe winkel is ook op zondagvoormiddag open. De groep zou ook interesse hebben voor een winkel op de plek van de huidige Centerparking als daar een nieuw project komt.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.