Nieuws Mechelen Nieuwe tanks belangrijk voor toekomst van Het Anker

Nieuwe tanks belangrijk voor toekomst van Het Anker

Charles Leclef (Foto's: Dirk Vertommen)

Nieuwe tanks belangrijk voor toekomst van Het Anker

MECHELEN – Charles Leclef, CEO van Brouwerij Het Anker, is wellicht een van de meest actieve ondernemers uit onze regio. Denk maar aan de vele projecten die in 2021 gelanceerd werden en die nog op stapel staan voor 2022. Maar ook aan de toekomst van de brouwerij zelf wordt gewerkt…

Het is misschien een beetje onder de radar gebleven maar een van de grootste projecten van Het Anker is ongetwijfeld de plaatsing van nieuwe tanks in de brouwerij. “Op lange termijn is dat een cruciaal project. Het bevestigt ook het feit dat we hier, in het hart van Mechelen, definitief verder bier willen blijven brouwen. Dat was niet evident want we zitten hier tenslotte in een historische site”, legt Charles Leclef uit. “Ik ben destijds met haast niets begonnen. We hebben de brouwerij stelselmatig verder uitgebouwd, maar er was nu echt nood om de oudere installatie te vervangen. Eind van deze maand zal het project volledig rond zijn. Onze capaciteit wordt een stuk groter en we kunnen de kwaliteit van ons bier blijvend garanderen.”

Plannen

Qua productie zat Het Anker in 2021 terug aan de hoeveelheid van voor de coronacrisis. En ook voor 2022 zijn er nog grote plannen.
Dit jaar zou het bezoekerscentrum aan Stokerij De Molenberg de deuren moeten openen. “Alles liep op schema tot er plots allerlei problemen kwamen met architecten, aannemers en studiebureaus. Het is een moeilijke bevalling maar normaal gezien moet het project dit jaar gerealiseerd worden.”

Ik snap niet dat je iets kan maken dat alleen maar nut heeft voor het financiële. Ik kan dat niet. Als wij iets doen, dan is dat nooit ingegeven door marktopportuniteiten. Als je toelaat dat hebzucht je motor is, dan is het niet te verwonderen dat er zoveel miserie is.

Charles Leclef

Ook bij het project van de Batteliek in Battel is er een beetje vertraging. Maar voor de zomer zou alles in orde moeten zijn. Brouwerij Het Anker wil er op kleine schaal speciale bieren brouwen in een microbrouwerij. “Wat ook belangrijk is dat de Batteliek een open ontmoetingsplaats zal worden. De filosofie is dat de deur openstaat voor iedereen. Je zal er ook iets kunnen eten en drinken. We gaan er ook onze eigen limonades maken. We hebben met de Battelaars contractueel afgesproken dat zij altijd inspraak zullen hebben, wat er later ook gebeurt met de Batteliek. Waarom dat zo belangrijk is voor mij? Ik stel mij daar geen vragen bij. Ik snap niet dat je iets kan maken dat alleen maar nut heeft voor het financiële. Ik kan dat niet. Als wij iets doen, dan is dat nooit ingegeven door marktopportuniteiten. Ik vraag mij altijd af of het inhoudelijk een meerwaarde heeft. Als je toelaat dat hebzucht je motor is, dan is het niet te verwonderen dat er zoveel miserie is. Maar zoiets kan je natuurlijk alleen maar waarmaken als ook je medewerkers daar achter staan.”

Organisatie
Voor 2022 hoopt Charles Leclef alle projecten die op stapel staan af te kunnen werken om het dan eindelijk misschien een beetje rustiger aan te doen. “We hebben nog twee horecazaken op de Grote Markt in Mechelen waarmee we iets willen doen, er is de lancering van ons abdijbier La Cambre, maar het grootste project speelt zich af binnen onze eigen organisatie. Die willen we nog meer zelfsturend maken met een vlakke structuur. Het is vooral mijn zoon William die zich daarmee zal bezighouden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.