Bakkerij Bizarr en Madame Tartelette De familie Nelissen: Pascale, Axel en Peter (boven) en de zussen Flore en Liz (onder). Foto: Joren De Weerdt

Nieuwe thuis voor bakkerij Bizarr en Madame Tartelette is open

Bakkerij Bizarr en ontbijt- en lunchplek Madame Tartelette opereren voortaan vanuit een nieuw kader. In een jaar tijd is een nieuwbouw opgetrokken in de J.E. Claeslaan in Nijlen waar de familie Nelissen haar twee populaire zaken nog meer wil laten schitteren.

Het witte gebouw is meteen een eyecatcher in de straat. De bovenkant is langs buiten sober wit, de benedenverdieping is retro, met pastelkleurige, blinkende buitentegels. Eenmaal binnen lonken de versgebakken broden van bakker Peter en de patisserie van zoon Axel. Als je wat verder doorwandelt komt je terecht in ontbijt- en lunchplek Madame Tartelette, van dochters Flore en Liz.

“We zaten hier krap en botsten op de limieten van het gebouw. Daarom kozen we voor een nieuwbouw. De bakkerij kon van hieruit blijven werken tijdens de werken, Madame Tartelette is tijdelijk verhuisd als pop-up naar de Breugelhoeve. We zijn héél blij dat we na een megadruk jaar nu op onze plaats zitten. We zijn heel tevreden met het resultaat. De twee zaken vormen nu ook duidelijk één geheel, terwijl Madame Tartelette vroeger op de eerste verdieping zat”, legt Liz Nelissen uit.

Retro

De inrichting is een combinatie van strakke en bonte elementen, met onder andere retro lampen in messing. “Het voordeel van deze indeling is ook dat we nu nog veel dichter bij mekaar werken. Er kan makkelijk overlegd worden tussen bakker en eetgedeelte. Voor de klanten is het ook nog duidelijker dat we één geheel zijn: het broodje dat je hier op je bord krijgt, is hier ook gemaakt. Je kan alles ook volgen in onze open keuken. Ook de bakkerij zelf is nu zichtbaar. Dat geeft een huiselijke sfeer en zo zetten we het artisanale extra in de verf. Wij hebben hier niets te verbergen”, vertelt ze.

In het huisgemaakte aspect gaan ze hier ver. “Het brood en de patisserie voor ontbijt en lunch zijn uiteraard van eigen makelei. Maar ook al onze pasta voor de lunch wordt hier in huis vers gemaakt. Ook al onze sauzen maken we zelf vers, net als onze smeersalades. We zouden het op geen andere manier willen doen. Je merkt het kwaliteitsverschil en we voelen ons hier het beste bij”, zegt Liz.

Familiezaak

Zo intens samenwerken met familie, hoe pakken ze dat precies aan? “We zijn allemaal heel gedreven, heel ondernemend en best vastberaden. Omdat we het met het hele gezin doen, hebben we ook altijd verschillende invalshoeken en dat maakt ons sterker. Of het soms ook eens botst? Als je hier een dag zou volgen, dan zou je zeker allerlei meningen horen van ieder van ons en soms ook een discussie. Maar op het einde van de dag is alles uitgeklaard en zijn we weer een stap verder. Dat goed kunnen samenwerken is onze kracht.”

Er zijn een veertigtal zitplaatsen en de voorbije dagen was het al heel druk. Later komt daar ook nog de tuin bij als leuke extra plek. “Er zijn nog wat grondwerken die eerst moesten gebeuren, maar we hopen zo snel mogelijk onze tuin te kunnen laten aanleggen, zodat we hier nog wat mooier in het groen zullen zitten”, aldus Liz.

Ontbijten in buffetvorm kan dagelijks en kost 28 euro per persoon, inclusief een versgeperst fruitsapje en twee warme dranken. Voor de lunch is er een kaart met onder andere verse quiche met slaatje (17 euro), warme foccacia (17 euro), desembaguette met huisgemaakt beleg (16 euro), homemade pulled chicken (19 euro), meergranencroque (16 euro), enkele wisselende suggesties, pastagerechten, pannenkoeken en taartjes.