BelOrta is een pionier in Coeur de Boeuf-tomaten en is uitgegroeid tot de grootste producent van Coeur de Boeuf in de Benelux. Het familiebedrijf ‘Den Overkant’, die de eerste Coeur de Boeuf-tomaten van het jaar aanvoerde bij BelOrta, heeft bijna 20 jaar ervaring in de teelt van deze echte Zuiderse zomertomaat. Zo kan het product perfect afgestemd worden op de noden en eisen van de klanten. Bovendien is de opvolging bij ‘Den Overkant’ verzekerd, nu ook zoon Brecht mee in het bedrijf stapt.
3.000 ton
In 2021 voerden de telers bij BelOrta meer dan 3.000.000 kilogram Coeur de Boeufs aan. “Dit seizoen wordt minstens een vergelijkbaar aantal verwacht. Omdat Coeur de Boeuf bij BelOrta geoogst kan worden volgens een kleurschaal naar wens, is deze unieke tomaat niet alleen in het binnenland maar ook in het buitenland enorm populair. BelOrta biedt de Coeur de Boeuf-tomaten aan in verschillende groepsverpakkingen, gaande van 3 tot 6 kilogram. De Coeur de Boeuf-tomaten zijn het best van smaak van maart tot en met november”, zeggen ze op de Katelijnse veiling.
Unieke vorm
Coeur de Boeuf betekent letterlijk ‘ossenhart’ en verwijst naar zijn unieke vorm. Deze speciale tomaat met opvallende vorm kleurt van binnen naar buiten. Een groene Coeur de Boeuf kan dus perfect rijp zijn aan de binnenzijde.
Bovendien zorgt de rode interne kleur met een groene vruchtwand voor een decoratieve toets in heel wat gerechten, warm én koud. Het sterke vruchtvlees zorgt ervoor dat zeer fijne carpaccio-plakjes van de Coeur de Boeuf gesneden kunnen worden. Afgewerkt met wat mozzarella, olijfolie en mediterrane kruiden haal je zo het Zuiden in huis.