Stepp Inn nieuwe uitbaters Gwendy Cloostermans, Jo Jacobs en Sabine Van Caesbroeck, de nieuwe uitbaters van Stepp Inn. Foto: Wout Van Den Eede

Nieuwe uitbaters Stepp Inn zijn klaar voor uitdaging: “We zagen potentieel in dit sportcafé”

Naast een uitstekende sportaccomodatie, groen en een goede samenwerking tussen verenigingen en clubs, schittert het gloednieuwe sportpark De Schans dankzij haar horeca-mogelijkheden. Zo heeft sportpark Stepp tennis- en padelclub de Stepp Inn. Sinds april staan er drie nieuwe uitbaters aan het roer.

Aan zwetende sporters is er op zondag 12 mei geen gebrek. De lente was al opgegeven, maar afgelopen weekend proefden we toch al wat van de zomer. Nieuwe Stepp Inn uitbaters Gwendy Cloostermans, Jo Jacobs en Sabine Van Caesbroeck zijn druk in de weer. “Vandaag is het een interclubtoernooi (padeltoernooi tussen padelclubs, red.), dan zijn we altijd met drie aanwezig”, vertelt Gwendy, terwijl ze de rekening maakt voor een klant. “Op termijn willen we meer met shiften werken.” Zeker in hun wittebroodsweken als horeca-uitbaters zullen die extra uren geen kwaad kunnen.

“Ikzelf heb eigenlijk geen ervaring in horeca”, vertelt Sabine. “Jo heeft jarenlang de cafetaria van de tennisclub in Puurs uitgebaat en staat als man met het meest ervaring in de keuken. Gwendy heeft vroeger nog opgediend.”

Zowel Sabine als Gwendy engageren zich parttime voor Stepp Inn, Jo is op pensioen. “Gwendy en ik zaten allebei in het bestuur van Stepp (de tennis- en padelclub, red.) en hadden het gevoel dat er meer potentieel zat in Stepp Inn”, zegt Sabine. “Op een bepaald moment kwam een overname ter sprake en hebben we onze kans genomen.”

Groot terras

Ook bij minder weer is het gezellig vertoeven in Stepp Inn. De grote binnenruimte oogt modern en geeft zicht op de indoor tennisvelden. Maar de horecazaak komt pas echt tot z’n recht wanneer de zon begint te schijnen. Een groot terras kijkt uit op de padel- en tennisvelden. Toernooideelnemers zoeken verkoeling onder het afdak en bestellen een drankje: misschien wel een ‘Eskimo’, fruitsap aangelengd met tonic. Een enorm populaire keuze bij de sporters.

Stepp Inn is elke dag van de week open, in het weekend vanaf 9 uur. “We willen in de toekomst ook themadagen organiseren. Dan bieden we een dagvullend programma aan met sport, spel en de mogelijkheid om te eten.”

Voor meer info surf je naar www.step.club/stepp-inn