Nieuws Mechelen Nieuwe werkoplossing voor IT-schoolverlaters

Nieuwe werkoplossing voor IT-schoolverlaters

Nieuwe werkoplossing voor IT-schoolverlaters

MECHELEN – Het Mechelse bedrijf Centric Professional Staffing lanceert Qmagic, een unieke formule die schoolverlaters uit een informatica richting in het middelbaar onderwijs verder klaarstoomt voor de IT-markt.

We zien dit als een unieke kans voor jongvolwassen talent om een carrière in de IT-sector waar te maken, in combinatie met interne opleidingen en goede opvolging”, zegt Ronny Anthonis, Staffing Manager, bij Centric. “Tegelijk voelen we de nood van onze klanten om tijdelijke projecten ingevuld te krijgen zoals het vervangen of updaten van hun computerpark, of een flexibele oplossing om langdurig zieke medewerkers of verloven op te vangen. Hiervoor volstaat ook meestal een jongere gedreven IT-er die makkelijk en snel veel informatie opneemt en gemotiveerd is om dit tot een goed einde te brengen.”

Op 1 Juli startte Centric Professional Staffing met de succesformule Qmagic voor jonge IT’ers in België. Met deze flexibele oplossing biedt Centric een antwoord op de groeiende vraag naar geschikt IT-personeel. Starters worden vaak niet gerekruteerd, omdat hun ervaring nog beperkt is. Toch brengen ze vaak veel vaardigheden en kennis mee en kunnen ze met adequate begeleiding perfect aan de slag in het werkveld. Qmagic helpt hen hierbij.

“We willen ons steentje bijdragen, zodat schoolverlaters zich kunnen ontwikkelen in hun IT-job”, getuigt Marc Boriau, manager Centric Professional Staffing België. “Agoria heeft recent bekendgemaakt dat er tegen 2030 zo’n 60.000 nieuwe IT’ers nodig zijn. Dan komt Qmagic geen moment te vroeg! Onze klanten reikhalzen naar geschikt IT-personeel. Ze staan open om samen met ons aan de slag te gaan met jonge gedreven IT’ers.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.