tutti e due Foto: Dirk Vertommen

Nieuwe wind bij Heistse specialist in zwangerschapskleding: oprichtster draagt fakkel over aan dochter

Specialist in trendy zwangerschapskleding Tutti e due in de Bergstraat in Heist-op-den-Berg staat voor een belangrijke verandering. Na 37 jaar neemt Isabelle Van Look (35) er de leiding over van haar mama Christel Dombrecht (64). Om die nieuwe wind extra in de kijker te zetten, pakt de zaak uit met een uitverkoop met mooie kortingen. Christel blijft haar dochter nog bijstaan als flexi-jobber.

Afscheidnemend zaakvoerster Christel Dombrecht van Tutti e due begon in Hasselt al in 1986 met een zaak in zwangerschapskleding. Dat was toen nog een franchise van één merk. Ruim vijftien jaar geleden maakte ze de overstap naar een winkel met meerdere merken.

“Van Hasselt verhuisde de zaak naar Leuven”, vertelt dochter Isabelle Van Look. “Twaalf jaar geleden openden we ook een winkel in Heist-op-den-Berg. Geruime tijd runden we beide winkels samen, maar we merkten op dat het in Heist beter werd, terwijl Leuven achteruitging door het circulatieplan en leegstand.”

Christel besloot zich volledig op de Heistse zaak te storten. “Heist is voor ons ideaal gelegen. Het heeft een compact en heel gezellig centrum”, vindt Isabelle. “Er zijn op dit moment nog weinig echte zwangerschapswinkels over, dus onze klanten komen soms echt van ver. Je moet sowieso een heel divers aanbod hebben, want zwangere vrouwen hebben elk een eigen stijl. Dat is waarschijnlijk een van de redenen waarom we nog steeds bestaan. Bovendien hebben we ook behoorlijk wat niet-zwangere vrouwen die bij ons iets kopen.”

Genieten van gezin

Zwangerschapskleding is anno 2023 dus niet enkel functioneel meer, maar ook hip en trendy. “Ketens die er minder kennis van hebben maar wel een graantje willen meepikken van de markt, bieden vaak nog meer ‘tentachtige’ kleding aan”, legt Isabelle uit. “Over onze collecties is echt goed nagedacht. De kleding past vanaf de eerste dag tot op het einde van de zwangerschap en zelfs nog daarna. Broeken zijn bijvoorbeeld voorzien van elastiekjes, zodat je ze naar wens kan aanspannen. Klanten komen daar speciaal voor naar ons.”

Isabelle werkt intussen al zeventien jaar in de zaak. Haar moeder is 64 jaar, maar laat nog niet alles los. “Ik heb alles van haar geleerd”, zegt Isabelle. “Ze blijft me als flexi-jobber bijstaan in de winkel. Ze gaat ook nog mee collecties kiezen en ze blijft me helpen met de inrichting van de etalage. Ik gun haar heel graag wat meer rust en vrije tijd, maar ‘werken houdt je jong’, zegt ze. Haar extra tijd gaat ze gebruiken om te genieten van het gezin en haar kleinkinderen.”

Grotere webshop

Klanten vinden bij Tutti e due zowel sportieve als geklede collecties terug, en dat in allerlei prijscategorieën. Ook voor borstvoedingskleding kan je er terecht. Baby- en kinderspullen behoren niet tot het aanbod. “Voor de klanten verandert er in principe weinig”, zegt Isabelle. “We gaan onze webshop nog wel uitbreiden. Niet iedereen wil voor elke aankoop naar Heist-op-den-Berg komen. Ook klanten van verder weg willen we graag tegemoetkomen.”

Om de overdracht van de zaak extra in de kijker te zetten, plant Tutti e due een uitverkoop. “Op bepaalde artikelen krijgen klanten mooie kortingen”, zegt Isabelle. “We gaan voortaan ook enkele dagen minder open zijn. We gaan dan wel een keer per maand extra openen op zondag. We doen dat om onze klanten nog beter te kunnen bedienen en nog meer inspiratie voor hen op te doen. In februari lanceren we de nieuwe lente- en zomercollecties.”