Nieuws Mechelen Nieuwe zomerbar CU’bar: cocktails, fingerfood en… sigaren

Nieuwe zomerbar CU’bar: cocktails, fingerfood en… sigaren

Sven Cautaerts en Veerle De Wael (foto: Dirk Vertommen)

Nieuwe zomerbar CU’bar: cocktails, fingerfood en… sigaren

MECHELEN – Het voorbije weekend opende zomerbar CU’bar op de Wollemarkt in Mechelen. Zoals de naam al doet vermoeden is het concept van CU’bar geïnspireerd door Cuba en Latijns-Amerika. De initiatiefnemers zijn de Mechelse ondernemers Sven Cautaerts (32) en Veerle De Wael (47).

CU’bar palmt zo goed als de volledige Wollemarkt in en laat dit mooie pleintje een zomerlang opnieuw bruisen. Jammer genoeg staan alle vier de horecapanden aan de Wollemarkt voorlopig leeg. Er wordt echter volop gerenoveerd en binnen afzienbare tijd zullen deze zaken terug openen. Ondertussen kleurt de Wollemarkt een beetje Caraïbisch. Stoelen in felle kleuren, gezellige zithoekjes, sfeervolle verlichting en aangepaste muziek.

Bij CU’bar kan je niet alleen terecht voor lekkere cocktails, speciale soorten rum of heerlijk fingerfood, op de kaart staan ook sigaren. “Dat komt vooral omdat de vriend van Veerle een kenner is van sigaren. Samen met Huis Windels zochten we een selectie sigaren uit die we onze gasten bieden. Windels zorgt eveneens voor een aantal exclusieve soorten rum”, legt Sven Cautaerts uit.

Aan CU’bar is ook een opmerkelijk sociaal aspect. Er wordt samengewerkt met het vluchtelingencentrum van het Rode Kruis in Mechelen. “Mensen die dat willen bieden we hier een unieke kans om werkervaring op te doen zodat ze laten eventueel kunnen doorstromen naar een job in de horeca”, zegt Sven.

CU’bar blijft open tot 19 september. Je kan er terecht van donderdag tot maandag. Op weekdagen vanaf 16 uur en tijdens het weekend vanaf 14 uur.

Reageer op dit bericht

Reacties

Ward B. 2021-07-09 09:48:20

Ik heb jouw gegevens doorgestuurd aan Sven Cautaerts. Groeten, Ward

Hans C. 2021-07-09 07:42:48

Beste, Wij, van Sabor Brasil, willen graag in contact komen met Sven Cautaers en Veerle De Wael. Wij bieden hen aan om onze Braziliaanse fingerfood (coxinhas) te proeven. Zij zijn al een enorm succes op o.a. de zomerbar in Oostende. Ons telefoonnummer is 0475/567781. www.saborbrasil.be Lees het artikel inhttps://www.made-in.be/vlaams-brabant/sabor-brasil/ Vele groeten Hans Cuypers & Aurea Santiago

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.