Sven en Veerle – foto Dirk Vertommen Sven Cautaerts en Veerle De Wael (foto: Dirk Vertommen)

Nieuwe zomerbar CU’bar: cocktails, fingerfood en… sigaren

MECHELEN – Het voorbije weekend opende zomerbar CU’bar op de Wollemarkt in Mechelen. Zoals de naam al doet vermoeden is het concept van CU’bar geïnspireerd door Cuba en Latijns-Amerika. De initiatiefnemers zijn de Mechelse ondernemers Sven Cautaerts (32) en Veerle De Wael (47).

CU’bar palmt zo goed als de volledige Wollemarkt in en laat dit mooie pleintje een zomerlang opnieuw bruisen. Jammer genoeg staan alle vier de horecapanden aan de Wollemarkt voorlopig leeg. Er wordt echter volop gerenoveerd en binnen afzienbare tijd zullen deze zaken terug openen. Ondertussen kleurt de Wollemarkt een beetje Caraïbisch. Stoelen in felle kleuren, gezellige zithoekjes, sfeervolle verlichting en aangepaste muziek.

Bij CU’bar kan je niet alleen terecht voor lekkere cocktails, speciale soorten rum of heerlijk fingerfood, op de kaart staan ook sigaren. “Dat komt vooral omdat de vriend van Veerle een kenner is van sigaren. Samen met Huis Windels zochten we een selectie sigaren uit die we onze gasten bieden. Windels zorgt eveneens voor een aantal exclusieve soorten rum”, legt Sven Cautaerts uit.

Aan CU’bar is ook een opmerkelijk sociaal aspect. Er wordt samengewerkt met het vluchtelingencentrum van het Rode Kruis in Mechelen. “Mensen die dat willen bieden we hier een unieke kans om werkervaring op te doen zodat ze laten eventueel kunnen doorstromen naar een job in de horeca”, zegt Sven.

CU’bar blijft open tot 19 september. Je kan er terecht van donderdag tot maandag. Op weekdagen vanaf 16 uur en tijdens het weekend vanaf 14 uur.