Nieuws Mechelen ODTH en Willemen Groep onderzoeken nut van bouwhubs

ODTH en Willemen Groep onderzoeken nut van bouwhubs

ODTH en Willemen Groep onderzoeken nut van bouwhubs

MECHELEN/WILLEBROEK – ODTH en Willemen Groep slaan de handen in elkaar met VIL, het onderzoekscentrum voor de bouw WTCB en 13 andere bedrijven. Samen gaan ze de mogelijkheden van bouwhubs onderzoeken om de mobiliteitsproblemen en logistieke kosten het hoofd te bieden.

Op een bouwwerf is weinig ruimte voor opslag van materialen. Door onder meer de toename van renovatieprojecten en concepten zoals Just in Time, moet de bouwsector instaan voor meer kleine deelladingen en frequentere leveringen naar verschillende werven. Dat zorgt niet alleen voor hogere logistieke kosten, maar ook voor een verlies aan efficiëntie en meer mobiliteitsproblemen.

Bouwhub als oplossing?

ODTH en Willemen Groep gaan daarom samen met VIL, WTCB en 13 andere bedrijven op zoek naar nieuwe logistieke concepten. Onder meer de mogelijkheden van bouwhubs worden daarbij onderzocht. Het gaat om een ontkoppel- en verzamelpunt voor goederen van en naar verschillende werven.

Goederen en materialen zijn zo dichter bij de werf, maar de hubs kunnen ook voor value added logistics gebruikt worden, zoals premontage en prefabricage van materialen, het aanmaken van werfpakketten, of het gesorteerd verzamelen van bouwafval. Verder kan een bouwhub ertoe aanzetten dat de grote vrachten naar de hub in dalmomenten gebeuren, en bovendien kunnen multimodale mogelijkheden zoals binnenvaart worden ingezet.

Veroniek De Mulder, ceo van logistieke dienstverlener ODTH: “ODTH First Class Logistics heeft niet alleen de logistieke knowhow maar biedt ook een concrete multimodale locatie aan zodat de samenwerking tussen een logistieke partner en meerdere bouwondernemingen tot effectief succes van een bouwhub kan leiden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.