ODTH

ODTH werkt met kansengroepen

De cityHUB in Mechelen van Opslag en Distributie Ter Haeghe, of kortweg ODTH, ontvangt op 22 mei TalentWERKT. Dat is een informatiesessie van Unizo Mechelen die ondernemingen de weg naar talentvolle medewerkers wijst. De werklust en –capaciteiten van zowel jongeren en ouderen, als laaggeschoolden en ondergekwalificeerden worden er onder de aandacht gebracht.

Gastbedrijf ODTH neemt die avond onder andere het woord. Het distributiebedrijf dat met kansengroepen aan de slag gaat, vertelt er over het project WerKans waar het vandaag actief aan meewerkt. “Het gaat om een tewerkstellingsproject van IV-ENT uit Sint-Katelijne-Waver. Dat project wil de schakel zijn tussen partnerbedrijven uit het reguliere circuit met personeelsbehoeftes en werkzoekenden die moeilijk werk vinden”, licht Veerle De Wael van ODTH toe.

In samenwerking met VDAB en de OCMW’s zoekt IV-ENT kandidaten om te starten in een opleidingstraject. Via individuele begeleiding worden zij voor diverse logistieke activiteiten in de Mechelse cityHUB geschoold en voorbereid op een vaste job bij één van de partnerbedrijven. “Wij met ODTH zijn daar één van. Kandidaten die het traject bij WerKans positief hebben voltooid, kunnen bij ons bijvoorbeeld als magazijnier aan de slag.”

Naast ODTH komen ook burgemeester Bart Somers, schepen van Economie Katleen De Roover en VDAB-baas Fons Leroy aan het woord. Inschrijven voor de infosessie van 22 mei kan online of via mail naar veerle@iv-ent.be.

ODTH is opgericht in 1982 in Rumst door Jos De Wael, de tweede generatie van het Mechelse transportbedrijf Van Dievel. Ondertussen heeft het distributiebedrijf vestigingen in Rumst, Terhagen, Mechelen, Puurs en Willebroek.