Maria Onciul van Mriia Foto: GIVL

Oekraïense Maria (34) opent eigen kledingzaak Mriia in Duffel

In de Handelsstraat in Duffel heeft Maria Onciul (34) onlangs haar eigen kledingwinkel Mriia geopend. De Oekraïense woont al een hele tijd in Duffel en was in haar thuisland naaister. Haar winkel legt zich vooral toe op bruidsjurken en maatpakken, maar Maria herstelt ook kledij.

“Dit pand is mooi en centraal gelegen, daar ben ik heel tevreden over”, zegt Maria. “Er komen veel mensen voorbij in deze winkelstraat, dus aan potentieel publiek is er geen gebrek. In mijn thuisland was ik naaister, ik heb dus heel wat ervaring op dat gebied. We wonen al enkele jaren in België en het was altijd mijn droom om een eigen zaak te beginnen. Maar je moet natuurlijk het juiste moment afwachten. Toen dit pand vrijkwam, heb ik niet geaarzeld. Ik specialiseer me nu in bruidsjurken en maatpakken aan democratische prijzen. Er is ook een ruime keuze in overhemden en geklede broeken.”

Herstellingen van allerlei soorten kledij

Als ervaren naaister herstelt Maria ook kledij. “Iedereen kan hier langskomen voor herstellingen, oud of jong, man of vrouw. Ik heb al gemerkt dat er hier in de buurt niet veel winkels zijn waar je nog herstellingen kan laten uitvoeren. Iedereen is hier dus hartelijk welkom met zijn kapotte kledij. (lacht) Ik ben heel blij dat ik eindelijk mijn eigen zaak heb, het valt tot hiertoe heel goed mee. Het leven in België bevalt me ook enorm goed, alles verloopt hier veel gestructureerder dan in Oekraïne. Ik kom uit de buurt van de grens met Roemenië, maar ook daar is de invloed van de oorlog merkbaar. Ik hoop dat de oorlog snel gedaan is.”